Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udziec indyczy z warzywami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 836005" data-attributes="member: 10341"><p>Od czasu do czasu zostaję zobowiązana do zrobienia czegoś bardziej dietetycznego i ma to być koniecznie drób. Oczywiście są zastrzeżenia, że musi być bez czosnku itp. Mój <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25836" target="_blank">kurczak z nadzieniem</a>, choć bardzo dobry, już zdążył się opatrzyć, a wybór dania zawęża się, ponieważ nikt, łącznie ze mną, nie lubi piersi kurzych pod żadną postacią. Akurat kupiłam bardzo ładny udziec indyczy i postanowiłam poeksperymentować.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39746[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>udziec indyczy bez kości 60 - 80 dkg</p><p>2 marchewki</p><p>1 pietruszka</p><p>1 cebula</p><p>1/2 selera</p><p>cukinia</p><p>sól, pieprz</p><p>majeranek do smaku</p><p>natka pietruszki do posypania</p><p></p><p>Udziec po umyciu i wysuszeniu natarłam solą, pieprzem i majerankiem, następnie zrolowałam i obwiązałam kuchennym sznurkiem. Warzywa obrane (oprócz cukinii) pokroiłam w grube kawałki i wszystko włożyłam do rękawa foliowego, który zawiązałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Włożyłam do nagrzanego do 200 st. piekarnika i piekłam 1,5 godziny. Czas pieczenia wydawał mi się trochę długi, ale nie miałam żadnego punktu odniesienia, ponieważ robiłam to pierwszy raz i bałam się, żeby nie był twardy i łykowaty. Okazało się, że utrafiłam doskonale. Indyk był miękki, soczysty i aromatyczny od warzyw. Potrawa lekko strawna i bardzo smaczna.Można podawać z ryżem na sypko lub ziemniakami z wody albo puree, posypanymi drobno posiekaną nacią pietruszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 836005, member: 10341"] Od czasu do czasu zostaję zobowiązana do zrobienia czegoś bardziej dietetycznego i ma to być koniecznie drób. Oczywiście są zastrzeżenia, że musi być bez czosnku itp. Mój [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25836"]kurczak z nadzieniem[/URL], choć bardzo dobry, już zdążył się opatrzyć, a wybór dania zawęża się, ponieważ nikt, łącznie ze mną, nie lubi piersi kurzych pod żadną postacią. Akurat kupiłam bardzo ładny udziec indyczy i postanowiłam poeksperymentować. [ATTACH=full]39746[/ATTACH] [B]Składniki [/B]udziec indyczy bez kości 60 - 80 dkg 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 1/2 selera cukinia sól, pieprz majeranek do smaku natka pietruszki do posypania Udziec po umyciu i wysuszeniu natarłam solą, pieprzem i majerankiem, następnie zrolowałam i obwiązałam kuchennym sznurkiem. Warzywa obrane (oprócz cukinii) pokroiłam w grube kawałki i wszystko włożyłam do rękawa foliowego, który zawiązałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Włożyłam do nagrzanego do 200 st. piekarnika i piekłam 1,5 godziny. Czas pieczenia wydawał mi się trochę długi, ale nie miałam żadnego punktu odniesienia, ponieważ robiłam to pierwszy raz i bałam się, żeby nie był twardy i łykowaty. Okazało się, że utrafiłam doskonale. Indyk był miękki, soczysty i aromatyczny od warzyw. Potrawa lekko strawna i bardzo smaczna.Można podawać z ryżem na sypko lub ziemniakami z wody albo puree, posypanymi drobno posiekaną nacią pietruszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udziec indyczy z warzywami*
Top
Bottom