Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udziec wołowy w ziołach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1577144" data-attributes="member: 10341"><p>Pozostaniemy na razie przy udżcu, tylko zmi8enimy zw2ierzę z dwónożnego na czw0ronożne. Niech ptaki trochę odpoczną. Prz3epois znalazłam w czasopiśmie&quot;Pani domu poleca&quot;, więc zrobiłam i zjadłm ze smakiem. Jeśli chcecie posmakować ze mną - zapraszam. Doo p4zygotowania tej potrawy potrzebujemy:</p><p>- 1 kg udżca wołowego</p><p> - 2 łyżki masła</p><p> - 2 ząbki czosnku</p><p> - po łyżeczce suszonej bazylii, tymianku, zielonego pieprzu oraz cząbru</p><p> - pół szklanki czerwonego wina</p><p> - sól</p><p></p><p>Mięso umyć, osuszyć, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem utartym z solą i zmielo9nymi przyprawami. Odstawić pod przykryciem do lodówki na 3 godziny.</p><p>Następnie mięso ze wszystkich stron obsmażamy na maśle i razem z tłuszczem se smażenia przzekładamy do rondola. Wlewamy wino i dusi8y na malym ogniu pod przykrryciem, czesto podlewajac powstaym w t4akcie duszenia sosem. Pod koniec duzenia sos, po sprbowaniu, ewentualnie do0rawi sola. Miso ostudzic i pokroic w plastry. Podsawac z sosem</p><p>Przepraszam za liczne bledy w tekscie. Tak reaguje moj laptop zbyt dlugo wlacyony, ale smaku potrawie to nie ujmuje.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p> na raie prz udżcu, t6</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1577144, member: 10341"] Pozostaniemy na razie przy udżcu, tylko zmi8enimy zw2ierzę z dwónożnego na czw0ronożne. Niech ptaki trochę odpoczną. Prz3epois znalazłam w czasopiśmie"Pani domu poleca", więc zrobiłam i zjadłm ze smakiem. Jeśli chcecie posmakować ze mną - zapraszam. Doo p4zygotowania tej potrawy potrzebujemy: - 1 kg udżca wołowego - 2 łyżki masła - 2 ząbki czosnku - po łyżeczce suszonej bazylii, tymianku, zielonego pieprzu oraz cząbru - pół szklanki czerwonego wina - sól Mięso umyć, osuszyć, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem utartym z solą i zmielo9nymi przyprawami. Odstawić pod przykryciem do lodówki na 3 godziny. Następnie mięso ze wszystkich stron obsmażamy na maśle i razem z tłuszczem se smażenia przzekładamy do rondola. Wlewamy wino i dusi8y na malym ogniu pod przykrryciem, czesto podlewajac powstaym w t4akcie duszenia sosem. Pod koniec duzenia sos, po sprbowaniu, ewentualnie do0rawi sola. Miso ostudzic i pokroic w plastry. Podsawac z sosem Przepraszam za liczne bledy w tekscie. Tak reaguje moj laptop zbyt dlugo wlacyony, ale smaku potrawie to nie ujmuje. na raie prz udżcu, t6 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udziec wołowy w ziołach
Top
Bottom