Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udziec z indyka pieczony z rozmarynem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1327284" data-attributes="member: 5092"><p>Upiekłam go, jako odmianę po stale pieczonym udźcu z warzywami, w rękawie, z przepisu Seniorki. Zmianę wymusiło życie a raczej skleroza - zapomniałam kupić rękaw do pieczenia. No i mam kolejny fajny przepis na mięso drobiowe a nie nudne. Nie tylko mięso naszpikowałam i natarłam rozmarynem, ale też użyłam rozmarynu do przyprawienia ziemniaków, ktore upiekłam wraz z mięsem. Co pozwoliło mi nie siedzieć w kuchni zanadto długo w tym upale.</p><p>Mięsko pyszne, aromatyczne - dałam całą główkę czosnku ale mój udziec ważył 1,20 kg. Oczywiście mam jeszcze obiad na jutro.</p><p></p><p>Mięso zamarynowane:</p><p>[ATTACH=full]75767[/ATTACH]</p><p></p><p>A tu już upieczony:</p><p>[ATTACH=full]75768[/ATTACH]</p><p></p><p>Przepis naprawdę warty polecenia, szczególnie w tym upale. Dziękuję serdecznie za przepis i wszystkim polecam wypróbowanie go w wersji z ziemniakami razem upieczonymi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1327284, member: 5092"] Upiekłam go, jako odmianę po stale pieczonym udźcu z warzywami, w rękawie, z przepisu Seniorki. Zmianę wymusiło życie a raczej skleroza - zapomniałam kupić rękaw do pieczenia. No i mam kolejny fajny przepis na mięso drobiowe a nie nudne. Nie tylko mięso naszpikowałam i natarłam rozmarynem, ale też użyłam rozmarynu do przyprawienia ziemniaków, ktore upiekłam wraz z mięsem. Co pozwoliło mi nie siedzieć w kuchni zanadto długo w tym upale. Mięsko pyszne, aromatyczne - dałam całą główkę czosnku ale mój udziec ważył 1,20 kg. Oczywiście mam jeszcze obiad na jutro. Mięso zamarynowane: [ATTACH=full]75767[/ATTACH] A tu już upieczony: [ATTACH=full]75768[/ATTACH] Przepis naprawdę warty polecenia, szczególnie w tym upale. Dziękuję serdecznie za przepis i wszystkim polecam wypróbowanie go w wersji z ziemniakami razem upieczonymi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udziec z indyka pieczony z rozmarynem*
Top
Bottom