Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udziec z indyka z owocami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Moniak" data-source="post: 541317" data-attributes="member: 69"><p>1 udziec z indyka (ok. 60 dag) - może być więcej</p><p>puszka mieszanki owoców tropikalnych (ananas+brzoskwinia+papaja itd), mogą być świeże i więcej</p><p>100 g białych winogron (niekoniecznie)</p><p>2 łyżki oleju</p><p>2 łyżeczki mąki kukurydzianej</p><p>1/3 łyżeczki soli</p><p>po 1/3 łyżeczki imbiru mielonego, papryki słodkiej, pieprzu białego, cynamonu</p><p></p><p>Z udźca usunąć kość, natrzeć solą, pieprzem, imbirem, papryką, cynamonem i zostawić na 2 godz. w chłodzie.</p><p>Następnie udziec zrolować, związać i obsmażyć na gorącym tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłozyć owocami, podlać syropem z owoców. Dusić w piekarniku w temp. 200 C ok. 1,5 godz. Uduszone mięso wyjąć z naczynia, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku. Sos wraz z owocami zagęścić maka, zagotować, mięso polać sosem i udekorować winogronami. Podawać z ryżem.</p><p></p><p>Danie jest pyszne, mimo że na słodko nieco, można dodać jakąś delikatną suróweczkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Moniak, post: 541317, member: 69"] 1 udziec z indyka (ok. 60 dag) - może być więcej puszka mieszanki owoców tropikalnych (ananas+brzoskwinia+papaja itd), mogą być świeże i więcej 100 g białych winogron (niekoniecznie) 2 łyżki oleju 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 1/3 łyżeczki soli po 1/3 łyżeczki imbiru mielonego, papryki słodkiej, pieprzu białego, cynamonu Z udźca usunąć kość, natrzeć solą, pieprzem, imbirem, papryką, cynamonem i zostawić na 2 godz. w chłodzie. Następnie udziec zrolować, związać i obsmażyć na gorącym tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłozyć owocami, podlać syropem z owoców. Dusić w piekarniku w temp. 200 C ok. 1,5 godz. Uduszone mięso wyjąć z naczynia, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku. Sos wraz z owocami zagęścić maka, zagotować, mięso polać sosem i udekorować winogronami. Podawać z ryżem. Danie jest pyszne, mimo że na słodko nieco, można dodać jakąś delikatną suróweczkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udziec z indyka z owocami
Top
Bottom