Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udziec z indyka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AnkaP" data-source="post: 1685168" data-attributes="member: 6990"><p>Zrobiłam bez osmażania. Mięso leżało przez noc w lodówce, natarte solą i pieprzem oraz polane sosem sojowym i octem balsamicznym. Rano wrzuciłam na dno misy wolnowaru posiekaną cebulę i czosnek w plasterkach, dorzuciłam opłukane suszone podgrzybki (bez wcześniejszego moczenia), listki laurowe, ziele angielskie, na to włożyłam udziec (miałam tym razem z kością), wlałam płyn, w którym się marynował, i gotowałam prawie 7 godzin na low. Po tym czasie było już miękkie, ale skórka wyglądała nieciekawie, więc wstawiłam na parę minut do piekarnika z włączonym grillem. Wyszło coś takiego:</p><p></p><p>[ATTACH=full]101087[/ATTACH]</p><p></p><p>Sos zagęściłam zawiesiną z mąki i wody i podałam z pyzami drożdżowymi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AnkaP, post: 1685168, member: 6990"] Zrobiłam bez osmażania. Mięso leżało przez noc w lodówce, natarte solą i pieprzem oraz polane sosem sojowym i octem balsamicznym. Rano wrzuciłam na dno misy wolnowaru posiekaną cebulę i czosnek w plasterkach, dorzuciłam opłukane suszone podgrzybki (bez wcześniejszego moczenia), listki laurowe, ziele angielskie, na to włożyłam udziec (miałam tym razem z kością), wlałam płyn, w którym się marynował, i gotowałam prawie 7 godzin na low. Po tym czasie było już miękkie, ale skórka wyglądała nieciekawie, więc wstawiłam na parę minut do piekarnika z włączonym grillem. Wyszło coś takiego: [ATTACH=full]101087[/ATTACH] Sos zagęściłam zawiesiną z mąki i wody i podałam z pyzami drożdżowymi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udziec z indyka
Top
Bottom