Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Ukrainski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 928431" data-attributes="member: 956"><p>No, to właśnie niedawno wyjęłam z pieca:</p><p></p><p>[ATTACH=full]48177[/ATTACH] </p><p></p><p>[ATTACH=full]48178[/ATTACH]</p><p></p><p>Jak zwykle upiekłam z połowy porcji. Użyłam mąki żytniej 1400, pszennej 650, pszennej pełnoziarnistej i zakwasu na żytniej 2000. Dodałam odrobinę świeżych drożdży.</p><p>Jak wszystkie przepisy wyprobowane przez Tatter ten też jest bez zarzutu. Zmieniłam tylko czasy pieczenia (15, 15 i 10 minut), ale piekłam przy takich samych temperaturach, jak w przepisie. Mimo skrócenia czasu i tak chleb jest mocno wypieczony. Jest bardzo smaczny, mocno chrupiący. Następnym razem dodam odrobinę więcej soli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 928431, member: 956"] No, to właśnie niedawno wyjęłam z pieca: [ATTACH=full]48177[/ATTACH] [ATTACH=full]48178[/ATTACH] Jak zwykle upiekłam z połowy porcji. Użyłam mąki żytniej 1400, pszennej 650, pszennej pełnoziarnistej i zakwasu na żytniej 2000. Dodałam odrobinę świeżych drożdży. Jak wszystkie przepisy wyprobowane przez Tatter ten też jest bez zarzutu. Zmieniłam tylko czasy pieczenia (15, 15 i 10 minut), ale piekłam przy takich samych temperaturach, jak w przepisie. Mimo skrócenia czasu i tak chleb jest mocno wypieczony. Jest bardzo smaczny, mocno chrupiący. Następnym razem dodam odrobinę więcej soli. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Ukrainski
Top
Bottom