Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ukryty szaszłyk
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="natalia" data-source="post: 389182" data-attributes="member: 901"><p>[ATTACH=full]2420[/ATTACH][ATTACH=full]2421[/ATTACH]</p><p>składniki na szaszłyki:</p><p>-3 różnokolorowe papryki pokroić w dużą kostkę</p><p>-20 dag boczku parzonego pokroić w kostkę</p><p>-kilka niedużych pieczarek</p><p>Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno papryka-boczek-cała pieczarka-papryka-boczek-pieczarka-papryka.Obsypać przyprawą do grilla i obsmażyć.</p><p>Przygotować 1/2 kg mięsa mielonego jak na kotlety(ja daję do środka podsmażoną cebulkę) i oblepiać szaszłyki,obtoczyć mocno w mące i dobrze obsmażyć.Gotowe wstawić do piekarnika na 15-20min,żeby były dobrze dopieczone w środku.Przed podaniem delikatnie wyjąć patyczek i można przekroić wzdłuż,tak,żeby było widać dekoracyjny środek.Ja podałam na urodzinach synka i zrobiły furorę.Pychotka.</p><p>Pomysł zaczerpnięty z książki Nowe przepisy siostry Anastazji,tyle,że tam szaszłyk zawijało się w rozbitą pierś kurczaka i do szaszłyka używano boczku,cebuli i marynowanej pieczarki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="natalia, post: 389182, member: 901"] [ATTACH=full]2420[/ATTACH][ATTACH=full]2421[/ATTACH] składniki na szaszłyki: -3 różnokolorowe papryki pokroić w dużą kostkę -20 dag boczku parzonego pokroić w kostkę -kilka niedużych pieczarek Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno papryka-boczek-cała pieczarka-papryka-boczek-pieczarka-papryka.Obsypać przyprawą do grilla i obsmażyć. Przygotować 1/2 kg mięsa mielonego jak na kotlety(ja daję do środka podsmażoną cebulkę) i oblepiać szaszłyki,obtoczyć mocno w mące i dobrze obsmażyć.Gotowe wstawić do piekarnika na 15-20min,żeby były dobrze dopieczone w środku.Przed podaniem delikatnie wyjąć patyczek i można przekroić wzdłuż,tak,żeby było widać dekoracyjny środek.Ja podałam na urodzinach synka i zrobiły furorę.Pychotka. Pomysł zaczerpnięty z książki Nowe przepisy siostry Anastazji,tyle,że tam szaszłyk zawijało się w rozbitą pierś kurczaka i do szaszłyka używano boczku,cebuli i marynowanej pieczarki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ukryty szaszłyk
Top
Bottom