Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Ulubiona zupa cebulowa Choco.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="choco" data-source="post: 94893" data-attributes="member: 53"><p>60 dag cebuli</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>4 szklanki bulionu</p><p>szklanka białego wina</p><p>łyżka mąki</p><p>oliwa</p><p>łyżeczka cukru</p><p>sól, biały pieprz</p><p></p><p>6 kromek bułki wrocławskiej</p><p>oliwa żółty ser (starty)</p><p></p><p>Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć na oliwie. Oprószyć łyżką mąki i troszkę zrumienić.</p><p>Zalać bulionem i winem, dodać czosnek, sól i pieprz.</p><p>Gotować około 30-40 minut.</p><p>Łyżeczkę cukru zrumienić na patelni (z odrobiną wody) i dodać do zupy.</p><p>Z garnka wyciągnąć 6 łyżek cebuli, a resztę zmiksować. Ewentualnie jeszcze doprawić.</p><p>Do żaroodpornych miseczek włożyć po łyżce cebuli i zalać zupą.</p><p>Bułkę zrumienić na oliwie, do każdej miseczki włożyć po kromce i posypać serem.</p><p>Zapiekać w piekarniku około 10 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="choco, post: 94893, member: 53"] 60 dag cebuli 1 ząbek czosnku 4 szklanki bulionu szklanka białego wina łyżka mąki oliwa łyżeczka cukru sól, biały pieprz 6 kromek bułki wrocławskiej oliwa żółty ser (starty) Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć na oliwie. Oprószyć łyżką mąki i troszkę zrumienić. Zalać bulionem i winem, dodać czosnek, sól i pieprz. Gotować około 30-40 minut. Łyżeczkę cukru zrumienić na patelni (z odrobiną wody) i dodać do zupy. Z garnka wyciągnąć 6 łyżek cebuli, a resztę zmiksować. Ewentualnie jeszcze doprawić. Do żaroodpornych miseczek włożyć po łyżce cebuli i zalać zupą. Bułkę zrumienić na oliwie, do każdej miseczki włożyć po kromce i posypać serem. Zapiekać w piekarniku około 10 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Ulubiona zupa cebulowa Choco.
Top
Bottom