Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Uszka pieczone qd
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="janie" data-source="post: 1670911" data-attributes="member: 131"><p>Ciasto jest wybitne, pięknie się zawija, do rąk nie klei. Oczywiście zjedli, a resztę, co do jednej sztuki spakowali na drogę. Następnym razem ułożę dupkami do góry. Widziałam, że Joanna też tak układała i te pupki kształtne są. A nadzienie serowo-zielone to takie ratunkowe, kiedy trzeba coś na szybko, Wtedy używam gotowego ciasta francuskiego, a sery daję, jakie akurat mam, zółty też scieram na tarce. Ale z pleśniowym są najlepsze. Ciasto zlepiam w koperty lub rulonik. Jak tradycyjne paszteciki.</p><p></p><p>Myślałam żeby na słodko, pewnie pysznie by wyszło i dodatkowa zaleta, dodatek smalcu bardzo uszlachetnia strukturę i oczywiście trwałość nawet po dwóch dniach. Nie miałam odpowiedniej margaryny, dałam inną twardą - pół na pół ze smalcem,</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="janie, post: 1670911, member: 131"] Ciasto jest wybitne, pięknie się zawija, do rąk nie klei. Oczywiście zjedli, a resztę, co do jednej sztuki spakowali na drogę. Następnym razem ułożę dupkami do góry. Widziałam, że Joanna też tak układała i te pupki kształtne są. A nadzienie serowo-zielone to takie ratunkowe, kiedy trzeba coś na szybko, Wtedy używam gotowego ciasta francuskiego, a sery daję, jakie akurat mam, zółty też scieram na tarce. Ale z pleśniowym są najlepsze. Ciasto zlepiam w koperty lub rulonik. Jak tradycyjne paszteciki. Myślałam żeby na słodko, pewnie pysznie by wyszło i dodatkowa zaleta, dodatek smalcu bardzo uszlachetnia strukturę i oczywiście trwałość nawet po dwóch dniach. Nie miałam odpowiedniej margaryny, dałam inną twardą - pół na pół ze smalcem, [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Uszka pieczone qd
Top
Bottom