Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Vanilla slice
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tudik" data-source="post: 687493" data-attributes="member: 145"><p>Pyszne ciasto - taki wzbogacony sernik na zimno. Mozna zrobic zgodnie z przepisem z ciastem francuskim, ale krakersy zastepuja je idealnie.Robilam je w obydwu wersjach i obie sa pyszne.</p><p></p><p>VANILLA SLICE</p><p></p><p> masa budyniowa</p><p> 1/2 szkl drobnego cukru</p><p> 1/3 szkl cornflour(skrobi kukurydzianej)</p><p> 1/4 szkl custard powder(proszku budyniowego)</p><p> 2 szkl mleka</p><p> 40 g masla</p><p> 2 zoltka</p><p> 2 lyzeczki ekstraktu z vanilii</p><p> masa serowa:</p><p> 1 1/2 lyzeczki zelatyny</p><p> 1 lyzka wody</p><p> 250 g kremowego serka</p><p> 1/3 szkl drobnego cukru</p><p> 3/4 szkl smietanki</p><p> passionfruit icing:</p><p> 1 1/2 szkl cukru pudru</p><p> 1 lyzeczka miekkiego masla</p><p> 2 lyzki miazszu passionfruit</p><p> 2 platy ciasta francuskiego (23cmx23cm)</p><p> </p><p>Ciasto francuskie ponakluwac widelcem, upiec na zlotobrazowo.</p><p>Masa budyniowa:</p><p>cukier,budyn,make zmiksowac z mlekiem ,ugotowac budyn.Zestawic z ognia ,wmieszac maslo,zoltka i ekstrakt z vanilli.Goraca mase wylozyc na plat ciasta,odstawic na 15 min.</p><p>Masa serowa:</p><p>zelatyne namoczy w wodzie,rozpuscic na parze.Lekko ostudzic.Serek,cukier i smietanke ubic,dodac przestudzona zelatyne.Mase nalozyc na mase budyniowa.Przykryc drugim platem ciasta.</p><p>Icing:</p><p>cukier wymieszac z maslem i passionfruit.podgrzewac na parze az masa bedzie lekko rozrzedzona.Icingiem posmarowac ciasto,chlodzic okolo 4 godziny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tudik, post: 687493, member: 145"] Pyszne ciasto - taki wzbogacony sernik na zimno. Mozna zrobic zgodnie z przepisem z ciastem francuskim, ale krakersy zastepuja je idealnie.Robilam je w obydwu wersjach i obie sa pyszne. VANILLA SLICE masa budyniowa 1/2 szkl drobnego cukru 1/3 szkl cornflour(skrobi kukurydzianej) 1/4 szkl custard powder(proszku budyniowego) 2 szkl mleka 40 g masla 2 zoltka 2 lyzeczki ekstraktu z vanilii masa serowa: 1 1/2 lyzeczki zelatyny 1 lyzka wody 250 g kremowego serka 1/3 szkl drobnego cukru 3/4 szkl smietanki passionfruit icing: 1 1/2 szkl cukru pudru 1 lyzeczka miekkiego masla 2 lyzki miazszu passionfruit 2 platy ciasta francuskiego (23cmx23cm) Ciasto francuskie ponakluwac widelcem, upiec na zlotobrazowo. Masa budyniowa: cukier,budyn,make zmiksowac z mlekiem ,ugotowac budyn.Zestawic z ognia ,wmieszac maslo,zoltka i ekstrakt z vanilli.Goraca mase wylozyc na plat ciasta,odstawic na 15 min. Masa serowa: zelatyne namoczy w wodzie,rozpuscic na parze.Lekko ostudzic.Serek,cukier i smietanke ubic,dodac przestudzona zelatyne.Mase nalozyc na mase budyniowa.Przykryc drugim platem ciasta. Icing: cukier wymieszac z maslem i passionfruit.podgrzewac na parze az masa bedzie lekko rozrzedzona.Icingiem posmarowac ciasto,chlodzic okolo 4 godziny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Vanilla slice
Top
Bottom