Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
vegeta domowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pychotka12" data-source="post: 1539063" data-attributes="member: 52876"><p>Wpisuję ten przepis na vegetę domową ,może ktoś skorzysta bo warto, zapach jest po prostu obłędny.</p><p>Ja jak robię to wszystko suszę na raz , ale można to sobie rozłożyć na kilka dni, i na końcu po prostu wymieszać.</p><p>Można suszyć w suszarce na warzywa pod warunkiem że dobrze suszy, bo inaczej lepiej w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.</p><p>Z podanej ilości wychodzi ok 1-1,1kg</p><p></p><p>5 kilo marchwi</p><p>1 kg pietruszki</p><p>1,2 kg selera</p><p>4 spore pory</p><p>600g pasternaku</p><p>3-4 duże pęczki świeżej magi</p><p>4-5 dużych pęczków natki pietruszki</p><p>nać z selera z tego co miałam korzeń</p><p></p><p>warzywa obieram i szatkuję w moulinexie na cienkie plastry, można w czymś innym, chodzi żeby były cienko pokrojone, szybciej się wysuszą</p><p>porę kroję na cienkie paski wzdłuż</p><p>&quot;zieleninę&quot; suszę liście i łodygi (kroję na małe kawałki)</p><p> </p><p>3-4 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu</p><p>kilka ziaren ziela angielskiego</p><p>kilka liści laurowych</p><p>12 łyżeczek gruboziarnistej soli morskiej</p><p>12 łyżeczek kurkumy</p><p>ziarna mielę w blenderze lub termomixie można też w młynku do kawy, albo kupić już zmielone</p><p>Suszę w piekarniku 70-80C termoobieg uchylony piekarnik.</p><p>Rozdrabniam w termomixie lub blenderem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pychotka12, post: 1539063, member: 52876"] Wpisuję ten przepis na vegetę domową ,może ktoś skorzysta bo warto, zapach jest po prostu obłędny. Ja jak robię to wszystko suszę na raz , ale można to sobie rozłożyć na kilka dni, i na końcu po prostu wymieszać. Można suszyć w suszarce na warzywa pod warunkiem że dobrze suszy, bo inaczej lepiej w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Z podanej ilości wychodzi ok 1-1,1kg 5 kilo marchwi 1 kg pietruszki 1,2 kg selera 4 spore pory 600g pasternaku 3-4 duże pęczki świeżej magi 4-5 dużych pęczków natki pietruszki nać z selera z tego co miałam korzeń warzywa obieram i szatkuję w moulinexie na cienkie plastry, można w czymś innym, chodzi żeby były cienko pokrojone, szybciej się wysuszą porę kroję na cienkie paski wzdłuż "zieleninę" suszę liście i łodygi (kroję na małe kawałki) 3-4 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego kilka liści laurowych 12 łyżeczek gruboziarnistej soli morskiej 12 łyżeczek kurkumy ziarna mielę w blenderze lub termomixie można też w młynku do kawy, albo kupić już zmielone Suszę w piekarniku 70-80C termoobieg uchylony piekarnik. Rozdrabniam w termomixie lub blenderem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
vegeta domowa
Top
Bottom