Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Veśalica czyli schab po serbsko-chorwacku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1339903" data-attributes="member: 422"><p>rozbite kotlety ze schabu (liczba według potrzeb)</p><p>tyle plastrów żółtego ostrego sera, ile kotletów</p><p>plastry suszonej dojrzewającej szynki (liczba taka, jak wyżej)</p><p>oliwa, czosnek</p><p></p><p>Na każdym kotlecie rozłóż ser i szynkę, zawiń w rulon i piecz na ruszcie, smarując co jakiś czas oliwą z rozgniecionym czosnkiem aż do zrumienienia.</p><p></p><p>Moje uwagi - w przepisie nie ma słowa o doprawieniu mięsa, doprawiłam na własną rękę, posoliłam i popieprzyłam z obu stron. IMO bez tego nie będzie dobre. </p><p>Mięso spięłam wykałaczką.</p><p>Piekłam w temperaturze 180 stopni, obracałam kilka razy. Za rzadko smarowałam oliwą, troszkę suche wyszły, wiadomo, schab jest suchy. I wytopił mi się ser, kurka flak. Następnym razem nie będę brała plastra, tylko wezmę kawałek ukrojony na taką grubszą zapałkę. No i spróbuję z kozim serem.</p><p></p><p>Czasu pieczenia nie podam, bo nie spojrzałam na zegar. Wydaje mi się, że to było do pół godziny.</p><p></p><p>[ATTACH=full]76707[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1339903, member: 422"] rozbite kotlety ze schabu (liczba według potrzeb) tyle plastrów żółtego ostrego sera, ile kotletów plastry suszonej dojrzewającej szynki (liczba taka, jak wyżej) oliwa, czosnek Na każdym kotlecie rozłóż ser i szynkę, zawiń w rulon i piecz na ruszcie, smarując co jakiś czas oliwą z rozgniecionym czosnkiem aż do zrumienienia. Moje uwagi - w przepisie nie ma słowa o doprawieniu mięsa, doprawiłam na własną rękę, posoliłam i popieprzyłam z obu stron. IMO bez tego nie będzie dobre. Mięso spięłam wykałaczką. Piekłam w temperaturze 180 stopni, obracałam kilka razy. Za rzadko smarowałam oliwą, troszkę suche wyszły, wiadomo, schab jest suchy. I wytopił mi się ser, kurka flak. Następnym razem nie będę brała plastra, tylko wezmę kawałek ukrojony na taką grubszą zapałkę. No i spróbuję z kozim serem. Czasu pieczenia nie podam, bo nie spojrzałam na zegar. Wydaje mi się, że to było do pół godziny. [ATTACH=full]76707[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Veśalica czyli schab po serbsko-chorwacku
Top
Bottom