Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Vitello tonnato by Marghe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 25027" data-attributes="member: 52"><p>Vitello tonnato </p><p></p><p>SKŁADNIKI </p><p>Przepis dla 4 osób </p><p>1 szklanka octu </p><p>100g kaparów </p><p>1 cytryna </p><p>oliwa z oliwek extravergine </p><p>sól </p><p>200 g tuńczyka w sosie własnym </p><p>1 marchewka </p><p>seler naciowy </p><p>1 cebula </p><p>20 g pietruszki (natki) </p><p>6 koreczków (anchois) </p><p>pieprz </p><p>liść laurowy </p><p>700 g cielęciny </p><p></p><p>Do garnka włożyć mięso, zalać wodą, dodać sól, seler, marchew, koreczki, cebulę, natkę, liść laurowy i pieprz. Gotować. Wyjąc mięso, warzywa odcedzić, przestudzić. </p><p>Warzywa zmiksować z dodatkiem tuńczyka, kaparów, oliwy, octu i soku z cytryny. </p><p>Ostudzone mięso pokroić na cienkie plastry, zalać sosem, przybrać kaparami i jeść.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 25027, member: 52"] Vitello tonnato SKŁADNIKI Przepis dla 4 osób 1 szklanka octu 100g kaparów 1 cytryna oliwa z oliwek extravergine sól 200 g tuńczyka w sosie własnym 1 marchewka seler naciowy 1 cebula 20 g pietruszki (natki) 6 koreczków (anchois) pieprz liść laurowy 700 g cielęciny Do garnka włożyć mięso, zalać wodą, dodać sól, seler, marchew, koreczki, cebulę, natkę, liść laurowy i pieprz. Gotować. Wyjąc mięso, warzywa odcedzić, przestudzić. Warzywa zmiksować z dodatkiem tuńczyka, kaparów, oliwy, octu i soku z cytryny. Ostudzone mięso pokroić na cienkie plastry, zalać sosem, przybrać kaparami i jeść. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Vitello tonnato by Marghe
Top
Bottom