- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
1,2 kg cieleciny
300 gr tunczyka w oliwie z puszki
1 cebula pokrojona w cienkie plasterki
6 filecikow z anchois
sol pieprz
butelka bialego wytrawnego wina
pol szklanki oliwy z oliwek
sok z dwoch cytryn
kaparki
Wlozyc do gara cielecine, tunczyka, anchois w kawalkach, cebule, sol, pieprz i zalac wszystko bialym winem. Gotowac pod przykryciem poltorej godziny. Potem wyjac mieso, zmiksowac pozostaly w garze sos i rozcienczyc oliwa i cytryna. Wystudzone mieso pokroic na cieniutkie plasterki, pokryc sosem i udekorowac kaparkami.
MzM
300 gr tunczyka w oliwie z puszki
1 cebula pokrojona w cienkie plasterki
6 filecikow z anchois
sol pieprz
butelka bialego wytrawnego wina
pol szklanki oliwy z oliwek
sok z dwoch cytryn
kaparki
Wlozyc do gara cielecine, tunczyka, anchois w kawalkach, cebule, sol, pieprz i zalac wszystko bialym winem. Gotowac pod przykryciem poltorej godziny. Potem wyjac mieso, zmiksowac pozostaly w garze sos i rozcienczyc oliwa i cytryna. Wystudzone mieso pokroic na cieniutkie plasterki, pokryc sosem i udekorowac kaparkami.
MzM