Vitello tonnato -przepis wloski

Lis 27, 2004
3,568
0
0
1,2 kg cieleciny
300 gr tunczyka w oliwie z puszki
1 cebula pokrojona w cienkie plasterki
6 filecikow z anchois
sol pieprz
butelka bialego wytrawnego wina
pol szklanki oliwy z oliwek
sok z dwoch cytryn
kaparki

Wlozyc do gara cielecine, tunczyka, anchois w kawalkach, cebule, sol, pieprz i zalac wszystko bialym winem. Gotowac pod przykryciem poltorej godziny. Potem wyjac mieso, zmiksowac pozostaly w garze sos i rozcienczyc oliwa i cytryna. Wystudzone mieso pokroic na cieniutkie plasterki, pokryc sosem i udekorowac kaparkami.

MzM

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cheers: nawet nie wiesz jak ja Ciebie kocham :mrgreen:
Pozdrawiam
Bahus

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Iguano, wiem ale to jedyny dział w którym obiekt mych westchnień zechce zerknąć na post Bahusa :cheers: :cheers: :cheers: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bahus

PS.... niech żyje karnawał

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
A dlaczego moderatorzy mieliby sprzątać, moje dowody sympatii. To już lepiej posprzątać na innych wątkach też kulinarnych) niemerytoryczne posty dotyczące np. narażaniu się włoskiemu ministerstwu i tym podobne bzdety, nie służące niczemu. To że Cię Magdusiu bardzo lubię będę krzyczał wszem i wobec. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No przecież nie będę się czepiał Twoich umiejętności kulinarnych (tak jak Ty to robisz). Dla mnie jesteś mistrzem kucharskim i z niecierpliwością oczekuję Twoich "prawdziwych" włoskich przepisów. Ja niestety we Włoszech nie mieszkam, więc mogę dodawać tylko przepisy nieoryginalne, bezczelnie ściągnięte z różnych publikacji i moich niegdysiejszych podróży po słonecznej Italii. :cheers: :cheers: :cheers:
Bahus

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Bardzo proszę panią MzM aby się nie wypowiadała na żaden temat związany z moją osobą i moimi postami. Tak będzie najlepiej.
Bahus

Ja też kiedyś prosiłem o to co powyżej....nie doprosiłem się....więc dlaczego ja mam teraz sprostać Tej Twojej prośbie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cheers:
Bahus

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy