Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Wafelki z kremem z mleka w proszku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1498146" data-attributes="member: 5092"><p>Często je robię , albo w wersji waniliowej albo w wersji kakaowej chociaż rzadko - wolimy waniliowe. Przepis znam na pamięć:</p><p></p><p>1 paczka suchych wafli</p><p>1 margaryna Kasia</p><p>2 jajka całe, jesli są bardzo malutkie, to 3</p><p>1 szkl cukru pudru</p><p>1 cukier waniliowy mały</p><p>1,5 szkl mleka w proszku</p><p>2 łyżki spirytusu albo innego mocnego alkoholu</p><p> ewentualnie 2 łyżki kakao</p><p></p><p>Margarynę rozpuścić. W czasie gdy margaryna stygnie, ubic całe jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.</p><p>Dodac mleko w proszku, ubijać, dodac lekko ciepłą ale nie gorącą margarynę, ubić. Dodac alkohol, ubić. Cała ta operacja trwa najwyżej 5 minut.</p><p>Jesli chcemy żeby wafelki były kakaowe, dodajemy kakao przed margaryną. </p><p>Wafelki smarować kremem - powinno byc po 5 łyżek na 1 wafel i kolejno składać, ostatmniego nie trzeba smarować. </p><p>Zawinąć w tę folię w której były suche wafle, przycisnąć czyms ciężkim i do lodówki lub na balkon co najmniej na 1 godzinkę. </p><p>Pyszne są, a to taki stary przepis!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1498146, member: 5092"] Często je robię , albo w wersji waniliowej albo w wersji kakaowej chociaż rzadko - wolimy waniliowe. Przepis znam na pamięć: 1 paczka suchych wafli 1 margaryna Kasia 2 jajka całe, jesli są bardzo malutkie, to 3 1 szkl cukru pudru 1 cukier waniliowy mały 1,5 szkl mleka w proszku 2 łyżki spirytusu albo innego mocnego alkoholu ewentualnie 2 łyżki kakao Margarynę rozpuścić. W czasie gdy margaryna stygnie, ubic całe jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodac mleko w proszku, ubijać, dodac lekko ciepłą ale nie gorącą margarynę, ubić. Dodac alkohol, ubić. Cała ta operacja trwa najwyżej 5 minut. Jesli chcemy żeby wafelki były kakaowe, dodajemy kakao przed margaryną. Wafelki smarować kremem - powinno byc po 5 łyżek na 1 wafel i kolejno składać, ostatmniego nie trzeba smarować. Zawinąć w tę folię w której były suche wafle, przycisnąć czyms ciężkim i do lodówki lub na balkon co najmniej na 1 godzinkę. Pyszne są, a to taki stary przepis! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Wafelki z kremem z mleka w proszku
Top
Bottom