- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
3 paczuszki wiórków (ok.20dag)
paczka biszkopcików okrągłych
1 szkl. mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3/4 szkl. cukru
1 masło lub margaryna
dżem dowolny ( raczej kwaskowaty)
paczka wafli
Zagotować mleko (odlać troszkę na rozmieszanie mąki) z cukrem, dodać wiórki i trochę pogotować, wlać mleko z mąką i jeszcze gotować mieszając, aż zacznie gęstnieć. Zdjąć z ognia, przestudzić. Masło zmiksować, powoli dodawać wiórki. Wafel posmarować dżemem, przykryć drugim, na to wyłożyć połowę masy, ułożyć biszkopty( można je czymś lekko nasączyć)wyłożyć resztę masy, przykryć waflami przełożonymi dżemem ( tak jak na początku)
paczka biszkopcików okrągłych
1 szkl. mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3/4 szkl. cukru
1 masło lub margaryna
dżem dowolny ( raczej kwaskowaty)
paczka wafli
Zagotować mleko (odlać troszkę na rozmieszanie mąki) z cukrem, dodać wiórki i trochę pogotować, wlać mleko z mąką i jeszcze gotować mieszając, aż zacznie gęstnieć. Zdjąć z ognia, przestudzić. Masło zmiksować, powoli dodawać wiórki. Wafel posmarować dżemem, przykryć drugim, na to wyłożyć połowę masy, ułożyć biszkopty( można je czymś lekko nasączyć)wyłożyć resztę masy, przykryć waflami przełożonymi dżemem ( tak jak na początku)
