Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Wareniki czyli pierogi ruskie na cieście na zakwasie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 1502743" data-attributes="member: 592"><p>wykorzystałam to pyszne ciasto na takie pierogi:</p><p><strong>Podlaskie pierogi ziemniaczane</strong></p><p></p><p>Farsz**:</p><p></p><p> 1 kg ziemniaków</p><p> 2 duże cebule</p><p> sól, pieprz</p><p> ew. ulubione zioła, np. rozmaryn, tymianek, oregano</p><p> trochę tłuszczu do smażenia</p><p></p><p></p><p>Przyrządzić farsz: ziemniaki zetrzeć jak na placki i przesmażyć z cebulą na tłuszczu( najpierw usmażyć cebulkę , a potem dodać starte ziemniaki i przesmażyć), doprawić do smaku solą i pieprzem i ew. ziołami. Ulepione pierogi wrzucamy do wrzącej, posolonej wody. Po wypłynięciu gotować jeszcze przez chwilę i wyjąc łyżką cedzakową. Można podać od razu po ugotowaniu, np. z podsmażoną cebulką, ale znacznie lepsze są podsmażone</p><p>Przepyszne, farsz ** od<a href="http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/2010/03/Podlaskie-pierogi-ziemniaczane.html" target="_blank"> Andzi </a></p><p>[ATTACH=full]87417[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 1502743, member: 592"] wykorzystałam to pyszne ciasto na takie pierogi: [B]Podlaskie pierogi ziemniaczane[/B] Farsz**: 1 kg ziemniaków 2 duże cebule sól, pieprz ew. ulubione zioła, np. rozmaryn, tymianek, oregano trochę tłuszczu do smażenia Przyrządzić farsz: ziemniaki zetrzeć jak na placki i przesmażyć z cebulą na tłuszczu( najpierw usmażyć cebulkę , a potem dodać starte ziemniaki i przesmażyć), doprawić do smaku solą i pieprzem i ew. ziołami. Ulepione pierogi wrzucamy do wrzącej, posolonej wody. Po wypłynięciu gotować jeszcze przez chwilę i wyjąc łyżką cedzakową. Można podać od razu po ugotowaniu, np. z podsmażoną cebulką, ale znacznie lepsze są podsmażone Przepyszne, farsz ** od[URL="http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/2010/03/Podlaskie-pierogi-ziemniaczane.html"] Andzi [/URL] [ATTACH=full]87417[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Wareniki czyli pierogi ruskie na cieście na zakwasie*
Top
Bottom