Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Warzywa duszone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1340623" data-attributes="member: 1142"><p><strong>1 oberzyna, pokrojona na kawalki</strong></p><p><strong>150g okry, pocietej wzdluz</strong></p><p><strong>250g groszku (moze byc mrozony)</strong></p><p><strong>250g fasoli szparagowej lub innej</strong></p><p><strong>4 cukinie w talarki</strong></p><p><strong>2 cebule, w gruba kostke</strong></p><p><strong>4 papryk, na spore kawalki</strong></p><p><strong>5 pomidorow, w plastry</strong></p><p><strong>300ml wywaru warzywnego</strong></p><p><strong>oliwa z oliwek</strong></p><p><strong>lodyzki zielonej pietruszki</strong></p><p><strong>2 lyzki papryki ( mozna wymieszac slodka z ostra)</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>4-5 zabkow czosnku, na pol</strong></p><p></p><p>W duzym garnu rozgrzalam oliwe z oliwek i usmazylam na niej cebule, dodalam reszte warzyw i podsmazylam je krotko, delikatnie mieszajac. Wlalam wywar, dodalam przyprawy. Zagotowalam. Na wierzchu ulozylam galazki pietruszki. Garnek przykrylam, zmniejszylam ogien i gotowalam ok godziny. W trakcie gotowania nie mieszalam. Podalam z pieczona mamalyga.</p><p></p><p>Podstawa byl przepis na Mixed Vegetable Casserole z &quot;The Best of Balkan Cuisine&quot;</p><p></p><p>[ATTACH=full]76763[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1340623, member: 1142"] [B]1 oberzyna, pokrojona na kawalki 150g okry, pocietej wzdluz 250g groszku (moze byc mrozony) 250g fasoli szparagowej lub innej 4 cukinie w talarki 2 cebule, w gruba kostke 4 papryk, na spore kawalki 5 pomidorow, w plastry 300ml wywaru warzywnego oliwa z oliwek lodyzki zielonej pietruszki 2 lyzki papryki ( mozna wymieszac slodka z ostra) sol 4-5 zabkow czosnku, na pol[/B] W duzym garnu rozgrzalam oliwe z oliwek i usmazylam na niej cebule, dodalam reszte warzyw i podsmazylam je krotko, delikatnie mieszajac. Wlalam wywar, dodalam przyprawy. Zagotowalam. Na wierzchu ulozylam galazki pietruszki. Garnek przykrylam, zmniejszylam ogien i gotowalam ok godziny. W trakcie gotowania nie mieszalam. Podalam z pieczona mamalyga. Podstawa byl przepis na Mixed Vegetable Casserole z "The Best of Balkan Cuisine" [ATTACH=full]76763[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Warzywa duszone
Top
Bottom