Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Warzywa duszone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jobi" data-source="post: 1462520" data-attributes="member: 708"><p>Robię od czterdziestu lat jako sos do kanapek, baza do sosów, sos do makaronu.</p><p></p><p>Skład:</p><p> 1 kg marchwi</p><p> 1 kg cebuli</p><p> 1 kg pietruszki</p><p> 1 kg selera</p><p> 1 kg kabaczka / cukinii</p><p> 1 kg papryki</p><p> 1 kg pomidorów</p><p> 1 litr oleju (nie jest za dużo, to 7 kg warzyw)</p><p> sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku.</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Warzywa oczyścić i pokroić w drobną kostkę (tak 0,5 na 0,5 cm). Podsmażyć kilka minut gatunkami i partiami na oleju. Wielkość partii zależna od wielkości patelni. Mają się smażyć nie dusić. Przekładać do dużego garnka. W miarę potrzeby patelnię podlewać olejem (ostrożnie, litr to naprawdę nie za dużo).</p><p>Jeśli potrzeba warzywa w garnku podlać odrobiną wody, przyprawić do smaku i długo dusić. Według przepisu dwie godziny. Przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut</p><p></p><p>Skracałam duszenie. Poniżej jednej godziny warzywa w słojach zaczynają fermentować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jobi, post: 1462520, member: 708"] Robię od czterdziestu lat jako sos do kanapek, baza do sosów, sos do makaronu. Skład: 1 kg marchwi 1 kg cebuli 1 kg pietruszki 1 kg selera 1 kg kabaczka / cukinii 1 kg papryki 1 kg pomidorów 1 litr oleju (nie jest za dużo, to 7 kg warzyw) sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku. Wykonanie: Warzywa oczyścić i pokroić w drobną kostkę (tak 0,5 na 0,5 cm). Podsmażyć kilka minut gatunkami i partiami na oleju. Wielkość partii zależna od wielkości patelni. Mają się smażyć nie dusić. Przekładać do dużego garnka. W miarę potrzeby patelnię podlewać olejem (ostrożnie, litr to naprawdę nie za dużo). Jeśli potrzeba warzywa w garnku podlać odrobiną wody, przyprawić do smaku i długo dusić. Według przepisu dwie godziny. Przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut Skracałam duszenie. Poniżej jednej godziny warzywa w słojach zaczynają fermentować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Warzywa duszone
Top
Bottom