- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
Nie wiedziałam, gdzie go umieścić, ale chyba to jest właściwie miejsce 
puszka kukurydzy
pół puszki groszku
2 łyżki posiekanej papryki konserwowej
natka pietruszki
3 ząbki czosnku
2 ogórki konserwowe
marchew
kawałek selera
brokuły
brukselka
sól
pieprz
listek laurowy
ziele angielskie
żelatyna
Kukurydzę, groszek i paprykę osączyć. Marchew, seler, pokrojony czosnek i wszystkie przyprawy zagotować. Brokuły i brukselkę ugotować oddzielnie. Marchew i seler pokroić w paski. Żelatynę rozpuścić w podgrzanym wywarze (tym, w którym gotowaliśmy marchew). Przygotowane warzywa, pokrojony ogórek i natkę ułożyć w salaterce. Zalać żelatyną.
puszka kukurydzy
pół puszki groszku
2 łyżki posiekanej papryki konserwowej
natka pietruszki
3 ząbki czosnku
2 ogórki konserwowe
marchew
kawałek selera
brokuły
brukselka
sól
pieprz
listek laurowy
ziele angielskie
żelatyna
Kukurydzę, groszek i paprykę osączyć. Marchew, seler, pokrojony czosnek i wszystkie przyprawy zagotować. Brokuły i brukselkę ugotować oddzielnie. Marchew i seler pokroić w paski. Żelatynę rozpuścić w podgrzanym wywarze (tym, w którym gotowaliśmy marchew). Przygotowane warzywa, pokrojony ogórek i natkę ułożyć w salaterce. Zalać żelatyną.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: