Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
warzywa z curry
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bea73" data-source="post: 522575" data-attributes="member: 4174"><p>kolejny szybki, prosty i smaczy przepis z zaliczonego przeze mnie niedawno kursu</p><p></p><p>podstawa to :</p><p></p><p>4 ziemniaki</p><p>1-2 marchewki</p><p>maly kalafior</p><p>swiezy imbir</p><p>curry</p><p>sol</p><p>ghee / sklarowane maslo lub olej</p><p></p><p>ale mozna tez dodac np. fasolke szparagowa, lub groszek, co kto lubi.</p><p></p><p>Warzywa umyc, obrac, kalafior poszielic na szypulki, reszte warzyw pokroic na kawalki (sredniej wielkosci).</p><p>W garnku rozgrzac tluszcz, wrzucic warzywa, dobrze przykryc i poddusic tak kilka minut na srednim ogniu mieszajac od czasu do czasu, zeby sie nic nie przypalilo (kiedy po pokrywce zaczynaja splywac kropelki wody, to znaczy, ze warzywa sa juz dobrze podduszone); nastepnie wsypac curry (ile i jakie sie lubi) oraz obrany i drobno starty imbir, dolac troche wody, posolic, wymieszac, przykryc i gotowac az do miekkosci, min. 30 min (mozna ewentualnie dodac jeszcze troche wody podczas gotowania, jesli zajdzie taka potrzeba).</p><p></p><p><em>edycja - literowki</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bea73, post: 522575, member: 4174"] kolejny szybki, prosty i smaczy przepis z zaliczonego przeze mnie niedawno kursu podstawa to : 4 ziemniaki 1-2 marchewki maly kalafior swiezy imbir curry sol ghee / sklarowane maslo lub olej ale mozna tez dodac np. fasolke szparagowa, lub groszek, co kto lubi. Warzywa umyc, obrac, kalafior poszielic na szypulki, reszte warzyw pokroic na kawalki (sredniej wielkosci). W garnku rozgrzac tluszcz, wrzucic warzywa, dobrze przykryc i poddusic tak kilka minut na srednim ogniu mieszajac od czasu do czasu, zeby sie nic nie przypalilo (kiedy po pokrywce zaczynaja splywac kropelki wody, to znaczy, ze warzywa sa juz dobrze podduszone); nastepnie wsypac curry (ile i jakie sie lubi) oraz obrany i drobno starty imbir, dolac troche wody, posolic, wymieszac, przykryc i gotowac az do miekkosci, min. 30 min (mozna ewentualnie dodac jeszcze troche wody podczas gotowania, jesli zajdzie taka potrzeba). [I]edycja - literowki[/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
warzywa z curry
Top
Bottom