- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Warzywa z sosem koperkowym
sałata lodowa
marchewka
brokuł
sos
mały kubeczek smietany 18% lub jogurtu naturalnego
o.5 - 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
przeciśnięty ząbek czosnku
sól do smaku
koperek - sporo
Sałatę lodową kroimy na nieduże kawałki, układamy w salaterce.
Obraną marchew kroimy, kroimy brokuła. Gotujemy warzywa w wodzie lub na parze.
To jest mój podstawowy zestaw warzyw, można oczywiście dodać też inne - kalarepkę, fasolką szparagową, kalafiora - co lubimy.
Kiedy warzywa się gotują, przyrządzamy sos.
Ugotowane warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem.
Pyyyszne, polecam!

sałata lodowa
marchewka
brokuł
sos
mały kubeczek smietany 18% lub jogurtu naturalnego
o.5 - 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
przeciśnięty ząbek czosnku
sól do smaku
koperek - sporo
Sałatę lodową kroimy na nieduże kawałki, układamy w salaterce.
Obraną marchew kroimy, kroimy brokuła. Gotujemy warzywa w wodzie lub na parze.
To jest mój podstawowy zestaw warzyw, można oczywiście dodać też inne - kalarepkę, fasolką szparagową, kalafiora - co lubimy.
Kiedy warzywa się gotują, przyrządzamy sos.
Ugotowane warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem.

Pyyyszne, polecam!
