Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Warzywny kociołek z soczewicą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="margarett" data-source="post: 1398699" data-attributes="member: 5388"><p>Pyszne i pożywne danie jednogarnkowe: </p><p></p><p>Składniki: </p><p>1 duża cebula</p><p>2 średnie ziemniaki </p><p>1 marchewka </p><p>szklanka soku pomidorowego </p><p>ok. pół szklanki soczewicy czerwonej (ja miałam niełuszczoną)</p><p>łyżeczka koncentratu pomidorowego </p><p>ok 20 dag wędliny, szynki/polędwicy pokrojonej w grubą kostkę </p><p>przyprawy: suszona pietruszka, słodka papryka, chili, sól, pieprz</p><p></p><p>Wykonanie: </p><p>Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę (jak mamy więcej czasu - można krótko obgotować, ja obgotowałam). Cebulę podsmażyć z szynką na niewielkiej ilości oleju. Dodać ziemniaki i marchewkę, chwilę podsmażyć razem. Dodać przepłukaną soczewicę, sok pomidorowy, koncentrat, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości soczewicy (łuskana czerwona szybciej staje się miękka i szybciej się rozgotowuje). W razie potrzeby podlewać wodą podczas duszenia. Dodać przyprawy do smaku. </p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="margarett, post: 1398699, member: 5388"] Pyszne i pożywne danie jednogarnkowe: Składniki: 1 duża cebula 2 średnie ziemniaki 1 marchewka szklanka soku pomidorowego ok. pół szklanki soczewicy czerwonej (ja miałam niełuszczoną) łyżeczka koncentratu pomidorowego ok 20 dag wędliny, szynki/polędwicy pokrojonej w grubą kostkę przyprawy: suszona pietruszka, słodka papryka, chili, sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę (jak mamy więcej czasu - można krótko obgotować, ja obgotowałam). Cebulę podsmażyć z szynką na niewielkiej ilości oleju. Dodać ziemniaki i marchewkę, chwilę podsmażyć razem. Dodać przepłukaną soczewicę, sok pomidorowy, koncentrat, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości soczewicy (łuskana czerwona szybciej staje się miękka i szybciej się rozgotowuje). W razie potrzeby podlewać wodą podczas duszenia. Dodać przyprawy do smaku. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Warzywny kociołek z soczewicą
Top
Bottom