Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka drobiowa w sosie śmietanowo-musztardowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1613754" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Wątróbka drobiowa w sosie śmietanowo-musztardowym</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95408[/ATTACH]</p><p></p><p> 600 g drobiowej wątróbki</p><p> 50 g wędzonego boczku, pokroić w kostkę</p><p> 2 stołowe łyżki oleju roślinnego</p><p> 2 cebule, pokroić w pół pierścienie</p><p> 150 ml śmietanki 30%</p><p> 100 ml drobiowego bulionu lub wody</p><p> 2 stołowe łyżki ziarnistej musztardy</p><p> 1/3 pęczek natki pietruszki, drobno posiekać</p><p> 1/2 łyżeczki mielonej kolendry</p><p> 1/4 łyżeczki ziela nagielskiego</p><p> Sól do smaku</p><p> Czarny świeżo zmielony pieprz</p><p>1) Na dużej patelni na średnim ogniu, rozgrzać olej i dodać boczek oraz smażyć go, aż wytopi się prawie cały tłuszcz. Dodać cebulę, posolić do smaku i dusić często mieszając do miękkości cebuli.</p><p>2) Wątróbkę pokroić na porcje i umieścić na patelni między cebulą. Wątróbkę smażyć z obu stron do pół miękkości. </p><p>3) Śmietankę, bulion, kolendrę, ziele angielskie i musztardę wymieszać razem do jednorodności.</p><p>4) Sos wlać do wątróbki, posolić, dobrze wymieszać i dusić wszystko razem jeszcze przez pięć minut. Sos powinien stać się nieco gęstszy, a wątróbka powinna być już gotowa.</p><p>5) Potrawę zdjąć z ognia, doprawić czarnym mielonym pieprzem i natką pietruszki. Można podawać.</p><p></p><p>Ps 1 przepis na 2 osoby</p><p>Ps 2 przepis pochodzi z: <a href="http://picantecooking.com/pl/recipe/podroby/watrobka-drobiowa-w-sosie-smietanowo-musztardowym" target="_blank">http://picantecooking.com/pl/recipe/podrob...wo-musztardowym</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1613754, member: 140"] [SIZE=14][B]Wątróbka drobiowa w sosie śmietanowo-musztardowym[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95408[/ATTACH] 600 g drobiowej wątróbki 50 g wędzonego boczku, pokroić w kostkę 2 stołowe łyżki oleju roślinnego 2 cebule, pokroić w pół pierścienie 150 ml śmietanki 30% 100 ml drobiowego bulionu lub wody 2 stołowe łyżki ziarnistej musztardy 1/3 pęczek natki pietruszki, drobno posiekać 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki ziela nagielskiego Sól do smaku Czarny świeżo zmielony pieprz 1) Na dużej patelni na średnim ogniu, rozgrzać olej i dodać boczek oraz smażyć go, aż wytopi się prawie cały tłuszcz. Dodać cebulę, posolić do smaku i dusić często mieszając do miękkości cebuli. 2) Wątróbkę pokroić na porcje i umieścić na patelni między cebulą. Wątróbkę smażyć z obu stron do pół miękkości. 3) Śmietankę, bulion, kolendrę, ziele angielskie i musztardę wymieszać razem do jednorodności. 4) Sos wlać do wątróbki, posolić, dobrze wymieszać i dusić wszystko razem jeszcze przez pięć minut. Sos powinien stać się nieco gęstszy, a wątróbka powinna być już gotowa. 5) Potrawę zdjąć z ognia, doprawić czarnym mielonym pieprzem i natką pietruszki. Można podawać. Ps 1 przepis na 2 osoby Ps 2 przepis pochodzi z: [URL="http://picantecooking.com/pl/recipe/podroby/watrobka-drobiowa-w-sosie-smietanowo-musztardowym"]http://picantecooking.com/pl/recipe/podrob...wo-musztardowym[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka drobiowa w sosie śmietanowo-musztardowym
Top
Bottom