Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka drobiowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1405924" data-attributes="member: 2354"><p>do Darka:</p><p>To zalezy od techniki przyrzadzania i to jest regula przy smazeniu kazdego miesa. Ten przepis zaklada duszenie w koncu, ale jesli ktos woli bardziej smazona, to trzeba smazyc osobno watrobke i w nieduzych porcjach, tak, aby watrobki sie nie stykaly ze soba, bo wtedy zaczynaja sie dusic we wlasnym soku. Pieczarki rowniez wydzielaja sporo soku, wiec moze lepiej usmazyc je osobno, odparowac, a potem polaczyc z usmazona watrobka, jak rowniez cebula i papryka moga byc smazone osobno, a potem polaczone wszystko razem i jeszcze chwile smazone. Ja lubie watrobke smazona z cebula, ale najpierw osobno smaze cebule, zdejmuje z patelni, a potem smaze watrobki. Sa smazone a nie duszone.</p><p>Inny sposob smazenia pieczarek: male pieczarki w calosci wklada sie na maslo (oliwe, jak ktos woli) kapeluszem na patelnie i tak, aby sie nie stykaly. Tak sie smazy na srednim ogniu nie ruszajac ich -ok. 5 min. Nastepnie przwraca sie pieczarki na spod i dalej smazy ok. 3 min. Beda smazone, a nie duszone, rada nie moja, ale oczywiscie wyprobowalam i polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1405924, member: 2354"] do Darka: To zalezy od techniki przyrzadzania i to jest regula przy smazeniu kazdego miesa. Ten przepis zaklada duszenie w koncu, ale jesli ktos woli bardziej smazona, to trzeba smazyc osobno watrobke i w nieduzych porcjach, tak, aby watrobki sie nie stykaly ze soba, bo wtedy zaczynaja sie dusic we wlasnym soku. Pieczarki rowniez wydzielaja sporo soku, wiec moze lepiej usmazyc je osobno, odparowac, a potem polaczyc z usmazona watrobka, jak rowniez cebula i papryka moga byc smazone osobno, a potem polaczone wszystko razem i jeszcze chwile smazone. Ja lubie watrobke smazona z cebula, ale najpierw osobno smaze cebule, zdejmuje z patelni, a potem smaze watrobki. Sa smazone a nie duszone. Inny sposob smazenia pieczarek: male pieczarki w calosci wklada sie na maslo (oliwe, jak ktos woli) kapeluszem na patelnie i tak, aby sie nie stykaly. Tak sie smazy na srednim ogniu nie ruszajac ich -ok. 5 min. Nastepnie przwraca sie pieczarki na spod i dalej smazy ok. 3 min. Beda smazone, a nie duszone, rada nie moja, ale oczywiscie wyprobowalam i polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka drobiowa*
Top
Bottom