Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka drobiowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1406159" data-attributes="member: 2354"><p>No tu troche mozna podyskutowac. Z przepisu raczej wyglada na to, ze ta watrobka bedzie duszona ze wzgledu na dodatki i ich ilosc na patelni rownoczesnie, tez wynika to z postow tych, co &quot;smazyli&quot;. Mysle, ze lidqa miala na mysli to, zeby jeszcze troche poddusic, a okreslenie o smazeniu w tym przypadku nie bylo zbyt precyzyjne, a raczej konwencjonalne, nie ma co sie czepiac okreslenia. Robiac dokladnie wg. przepisu musi wyjsc watrobka duszona, nie da sie zrobic smazonej inaczej, niz smazac ja osobno i o to chodzi.</p><p>Ja tez wole smazona, niz duszona, ale usmazona delikatnie, nie bardzo wysmazona.</p><p>A co to sa &quot;betki&quot; moze warto napisac, bo pierwsze slysze taka nazwe, moze to regionalne, ale nigdy sie z nia nie spotkalam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1406159, member: 2354"] No tu troche mozna podyskutowac. Z przepisu raczej wyglada na to, ze ta watrobka bedzie duszona ze wzgledu na dodatki i ich ilosc na patelni rownoczesnie, tez wynika to z postow tych, co "smazyli". Mysle, ze lidqa miala na mysli to, zeby jeszcze troche poddusic, a okreslenie o smazeniu w tym przypadku nie bylo zbyt precyzyjne, a raczej konwencjonalne, nie ma co sie czepiac okreslenia. Robiac dokladnie wg. przepisu musi wyjsc watrobka duszona, nie da sie zrobic smazonej inaczej, niz smazac ja osobno i o to chodzi. Ja tez wole smazona, niz duszona, ale usmazona delikatnie, nie bardzo wysmazona. A co to sa "betki" moze warto napisac, bo pierwsze slysze taka nazwe, moze to regionalne, ale nigdy sie z nia nie spotkalam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka drobiowa*
Top
Bottom