Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka drobiowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1406436" data-attributes="member: 2354"><p>Jakos tak przypuszczalam, ze moga to byc inne grzyby, ale nie mialam pewnosci, wiec dziekuje za wyjasnienie.</p><p>A w sprawie smazenia grzybkow to dokladnie to samo zauwazylam Joanno, nie da sie usmazyc pokrojonych grzybow bez duszenia najpierw, dopiero po wyparowaniu plynu, ktory puszczaja na poczatku - zaczynaja sie smazyc. Usmazyc bez duszenia mozna tak, jak podalam wyzej - czapeczki w calosci, bo wtedy nie puszczaja soku i sa b. smaczne, tak samo jak te betki, smazone w calosci.</p><p>Co do wartosci grzybow, to kiedys byla teoria, ze grzyby wogole nie maja wartosci, jedynie liczy sie smak, ale obecnie uwaza sie, ze grzyby jednak maja pewne pozywne skladniki. Smak chyba raczej dominuje w wyborze grzybow, bo pewnie malo kto sie zastanawia ktore gatunki sa bardziej wartosciowe.</p><p>Niektore grzyby blaszkowate sa trujace, wiec moze dlatego te betki sa mniej zbierane, bo ludzie nie maja pewnosci.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1406436, member: 2354"] Jakos tak przypuszczalam, ze moga to byc inne grzyby, ale nie mialam pewnosci, wiec dziekuje za wyjasnienie. A w sprawie smazenia grzybkow to dokladnie to samo zauwazylam Joanno, nie da sie usmazyc pokrojonych grzybow bez duszenia najpierw, dopiero po wyparowaniu plynu, ktory puszczaja na poczatku - zaczynaja sie smazyc. Usmazyc bez duszenia mozna tak, jak podalam wyzej - czapeczki w calosci, bo wtedy nie puszczaja soku i sa b. smaczne, tak samo jak te betki, smazone w calosci. Co do wartosci grzybow, to kiedys byla teoria, ze grzyby wogole nie maja wartosci, jedynie liczy sie smak, ale obecnie uwaza sie, ze grzyby jednak maja pewne pozywne skladniki. Smak chyba raczej dominuje w wyborze grzybow, bo pewnie malo kto sie zastanawia ktore gatunki sa bardziej wartosciowe. Niektore grzyby blaszkowate sa trujace, wiec moze dlatego te betki sa mniej zbierane, bo ludzie nie maja pewnosci. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka drobiowa*
Top
Bottom