Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Watrobka jagnieca alla Stroganov
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1547221" data-attributes="member: 1142"><p>Nasza ulubiona - z pieczarkami i w gestym, pysznym sosie. Polecam wielbicielom watrobki.</p><p></p><p><strong>maslo do smazenia</strong></p><p><strong>400g watrobki jagniecej, pokrojonej w cienkie paski</strong></p><p><strong>2 srednie cebule, pokrojone wzdluz</strong></p><p><strong>300g pieczarek, pokrojonych w plasterki</strong></p><p><strong>2 lyzki maki</strong></p><p><strong>ok. 500ml drobiowego wywaru/rosolu</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>pieprz</strong></p><p><strong>musztarda, np. sarepska</strong></p><p><strong>2 lyzki pomidorowego puree</strong></p><p><strong>smietana/creme fraiche</strong></p><p><strong>tymianek</strong></p><p><strong>3 lyzki posiekanej zielonej pietruszki</strong></p><p></p><p>Szybko obsmazam paski watrobki. Robie to porcjami, na dosc dobrze rozgrzanym masle. Gdy zbrazowieja wyjmuje lyzka perforowana. Na tej samej patelni smaze cebulke, gdy zmieknie, dodaje pieczarki. Gotowe posypuje maka, smaze minute dobrze mieszajac i wklewam wywar. Doprowadzam calosc do wrzenia, doprawiam sola, pieprzem, musztarda. Dodaje pomidorowe puree i smietane. Na koniec wsypuje ziola i podsmazona watrobke. Doprawiam raz jeszcze jesli potrzeba. </p><p></p><p>Serwuje z french fries lub musztardowym ziemniaczanym puree.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1547221, member: 1142"] Nasza ulubiona - z pieczarkami i w gestym, pysznym sosie. Polecam wielbicielom watrobki. [B]maslo do smazenia 400g watrobki jagniecej, pokrojonej w cienkie paski 2 srednie cebule, pokrojone wzdluz 300g pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 lyzki maki ok. 500ml drobiowego wywaru/rosolu sol pieprz musztarda, np. sarepska 2 lyzki pomidorowego puree smietana/creme fraiche tymianek 3 lyzki posiekanej zielonej pietruszki[/B] Szybko obsmazam paski watrobki. Robie to porcjami, na dosc dobrze rozgrzanym masle. Gdy zbrazowieja wyjmuje lyzka perforowana. Na tej samej patelni smaze cebulke, gdy zmieknie, dodaje pieczarki. Gotowe posypuje maka, smaze minute dobrze mieszajac i wklewam wywar. Doprowadzam calosc do wrzenia, doprawiam sola, pieprzem, musztarda. Dodaje pomidorowe puree i smietane. Na koniec wsypuje ziola i podsmazona watrobke. Doprawiam raz jeszcze jesli potrzeba. Serwuje z french fries lub musztardowym ziemniaczanym puree. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Watrobka jagnieca alla Stroganov
Top
Bottom