Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka minimalistyczna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1279356" data-attributes="member: 67"><p>Smaczne, wysokobiałkowe, lekko winne i aromatyczne danko na szybką przekąskę. </p><p></p><p>4 wątróbki indycze (ok. 30 dkg)</p><p>1 niewielka cebula</p><p>1 spore i raczej twarde jabłko</p><p>1 łyżka oleju lub klarowanego masła</p><p>sól, pieprz, pieprz ziołowy, majeranek - w dowolnej ilości</p><p></p><p>Wątróbki umyć, pozbawić resztek sadełka i innych niepotrzebnych fragmentów, przekroić każdą na 2-3 części. </p><p>Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na patelni na łyżeczce klarowanego masła lub oleju. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko, łyżkę majeranku, osolić, popieprzyć, podlać kilkoma łyżkami wrzątku i poddusić pod przykryciem ok. 5 minut. Zawartość patelni przełożyć do miseczki. Na patelni rozgrzać resztę tłuszczu, ułożyć wątróbki i odkryte smażyć na średnim ogniu, aż przestaną być wewnątrz krwiste, co trwa ok. 10 minut. Teraz dodać usmażone wcześniej składniki, podlać kilkoma łyżkami wrzątku, patelnię nakryć i całość poddusić do połączenia smaków - 2-3 minuty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1279356, member: 67"] Smaczne, wysokobiałkowe, lekko winne i aromatyczne danko na szybką przekąskę. 4 wątróbki indycze (ok. 30 dkg) 1 niewielka cebula 1 spore i raczej twarde jabłko 1 łyżka oleju lub klarowanego masła sól, pieprz, pieprz ziołowy, majeranek - w dowolnej ilości Wątróbki umyć, pozbawić resztek sadełka i innych niepotrzebnych fragmentów, przekroić każdą na 2-3 części. Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na patelni na łyżeczce klarowanego masła lub oleju. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko, łyżkę majeranku, osolić, popieprzyć, podlać kilkoma łyżkami wrzątku i poddusić pod przykryciem ok. 5 minut. Zawartość patelni przełożyć do miseczki. Na patelni rozgrzać resztę tłuszczu, ułożyć wątróbki i odkryte smażyć na średnim ogniu, aż przestaną być wewnątrz krwiste, co trwa ok. 10 minut. Teraz dodać usmażone wcześniej składniki, podlać kilkoma łyżkami wrzątku, patelnię nakryć i całość poddusić do połączenia smaków - 2-3 minuty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka minimalistyczna
Top
Bottom