Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka wołowa po berlińsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1414827" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Wątróbka wołowa po berlińsku</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]81334[/ATTACH]</p><p></p><p>4 płaty wątróbki nie grubsze niż 0,8 cm</p><p>sól, pieprz</p><p>2 łyżki suchego majeranku</p><p>4 łyżki mąki</p><p>olej do smażenia</p><p>parę kropelek octu balsamico</p><p></p><p>1 większe jabłko</p><p>3 cebule</p><p>50 g masła do smażenia jabłek i 3 łyżki oliwy do smażenia cebuli</p><p>2 łyżki cukru.</p><p></p><p>1.Wątróbkę osuszamy.Solimy, pieprzymy i majerankujemy. Przyprawy dociskamy i zanurzamy w mące. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po 1 minucie z obydwu stron. Przekładamy na aluminiową folię, skrapiamy octem, dokładnie zawijamy i wsadzamy do piekarnika na 20 minut w temp 120 stopni.</p><p>2.Jabłka kroimy w talarki. Smażymy na maśle, dodajemy odrobinę soli i pieprzu, a pod sam koniec cukier. Cukier karmelizujemy wraz z jabłkami.</p><p>3.Cebulę kroimy w pół krążki , posypujemy odrobiną mąki i smażymy na oleju aż dostaną złotawy kolor. Solimy, pieprzymy i dodajemy łyżkę cukru.</p><p>4.Na wątróbkę kładziemy jabłka a na nich cebulkę. Podajemy z ziemniakami. </p><p></p><p>PS. Wskazana jest wątróbka cielęca</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1414827, member: 140"] [SIZE=14][B]Wątróbka wołowa po berlińsku[/B][/SIZE] [ATTACH=full]81334[/ATTACH] 4 płaty wątróbki nie grubsze niż 0,8 cm sól, pieprz 2 łyżki suchego majeranku 4 łyżki mąki olej do smażenia parę kropelek octu balsamico 1 większe jabłko 3 cebule 50 g masła do smażenia jabłek i 3 łyżki oliwy do smażenia cebuli 2 łyżki cukru. 1.Wątróbkę osuszamy.Solimy, pieprzymy i majerankujemy. Przyprawy dociskamy i zanurzamy w mące. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po 1 minucie z obydwu stron. Przekładamy na aluminiową folię, skrapiamy octem, dokładnie zawijamy i wsadzamy do piekarnika na 20 minut w temp 120 stopni. 2.Jabłka kroimy w talarki. Smażymy na maśle, dodajemy odrobinę soli i pieprzu, a pod sam koniec cukier. Cukier karmelizujemy wraz z jabłkami. 3.Cebulę kroimy w pół krążki , posypujemy odrobiną mąki i smażymy na oleju aż dostaną złotawy kolor. Solimy, pieprzymy i dodajemy łyżkę cukru. 4.Na wątróbkę kładziemy jabłka a na nich cebulkę. Podajemy z ziemniakami. PS. Wskazana jest wątróbka cielęca [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka wołowa po berlińsku
Top
Bottom