Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka z rusztu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1518765" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Wątróbka z rusztu</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]88596[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g wątróbki drobiowej lub indyczej</p><p>400 g boczku wędzonego w plastrach</p><p>kilka gałązek świeżego oregano i szałwi</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>2 gałązki pokrzywy </p><p></p><p>3 cebule</p><p>1 łyżka octu winnego</p><p>sól</p><p></p><p>1. Cebulę pokroić w półplasterki, doprawić solą i winnym octem. Odstawić na 2 godziny.</p><p>2. Wątróbkę oprószyć solą i pieprzem. Na każdą wątróbkę położyć listki szałwi i oregano. Owinąć 2 plastrami boczku.</p><p>3. Na rozżarzony węgiel wrzucamy pokrzywę, na ruszt układamy wątróbki. Pieczemy z obu stron po 4 minuty a następnie ruszt przykrywamy przykrywką ( aluminiowa folia) i czekamy ok 7 minut.</p><p>4. Przerzucamy na półmisek i obkładamy zamarynowaną wcześniej cebulą.</p><p></p><p>Ps Przepis pochodzi z programu kulinarnego Ewy Wachowicz - odcinek 191</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1518765, member: 140"] [SIZE=14][B]Wątróbka z rusztu[/B][/SIZE] [ATTACH=full]88596[/ATTACH] 500 g wątróbki drobiowej lub indyczej 400 g boczku wędzonego w plastrach kilka gałązek świeżego oregano i szałwi sól i pieprz 2 gałązki pokrzywy 3 cebule 1 łyżka octu winnego sól 1. Cebulę pokroić w półplasterki, doprawić solą i winnym octem. Odstawić na 2 godziny. 2. Wątróbkę oprószyć solą i pieprzem. Na każdą wątróbkę położyć listki szałwi i oregano. Owinąć 2 plastrami boczku. 3. Na rozżarzony węgiel wrzucamy pokrzywę, na ruszt układamy wątróbki. Pieczemy z obu stron po 4 minuty a następnie ruszt przykrywamy przykrywką ( aluminiowa folia) i czekamy ok 7 minut. 4. Przerzucamy na półmisek i obkładamy zamarynowaną wcześniej cebulą. Ps Przepis pochodzi z programu kulinarnego Ewy Wachowicz - odcinek 191 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka z rusztu
Top
Bottom