- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Wątróbka z ryżem
200g drobiowej wątróbki
70 g ryżu
120 ml wody
20 g masła
1 marchewka
Sól
1.Marchewkę obrać. Pokroić w cieniutkie plasterki, które jeszcze przekroić na połowę. Wątróbki pokroić w mniejsze kawałki.
2.Na maśle poddusić marchew (2 minuty) . Dolać wody i zagotować. Dosypać ryżu i wątróbki. Delikatnie posolić. Przykryć przykrywką, w chwili kiedy płyn zacznie się gotować, wyłączyć ogień.
3.Po 15 minutach jedzenie gotowe.
PS. Może to zabrzmi dziwnie, ale jest to wersja dla Homo sapiens sapiens. Jest jeszcze inna wersja.Potrawa specjalnie mocno nie przyprawiana jest, gdyż jak jeszcze jest ciepła, mocno rozgniatana jest ręką i podawana jest najlepszemu starszemu już bezzębnemu przyjacielowi człowieka.

200g drobiowej wątróbki
70 g ryżu
120 ml wody
20 g masła
1 marchewka
Sól
1.Marchewkę obrać. Pokroić w cieniutkie plasterki, które jeszcze przekroić na połowę. Wątróbki pokroić w mniejsze kawałki.
2.Na maśle poddusić marchew (2 minuty) . Dolać wody i zagotować. Dosypać ryżu i wątróbki. Delikatnie posolić. Przykryć przykrywką, w chwili kiedy płyn zacznie się gotować, wyłączyć ogień.
3.Po 15 minutach jedzenie gotowe.
PS. Może to zabrzmi dziwnie, ale jest to wersja dla Homo sapiens sapiens. Jest jeszcze inna wersja.Potrawa specjalnie mocno nie przyprawiana jest, gdyż jak jeszcze jest ciepła, mocno rozgniatana jest ręką i podawana jest najlepszemu starszemu już bezzębnemu przyjacielowi człowieka.