Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Wątróbka z ryżem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1615333" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Wątróbka z ryżem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95560[/ATTACH]</p><p></p><p>200g drobiowej wątróbki</p><p>70 g ryżu</p><p>120 ml wody</p><p>20 g masła</p><p>1 marchewka</p><p>Sól</p><p></p><p>1.Marchewkę obrać. Pokroić w cieniutkie plasterki, które jeszcze przekroić na połowę. Wątróbki pokroić w mniejsze kawałki.</p><p>2.Na maśle poddusić marchew (2 minuty) . Dolać wody i zagotować. Dosypać ryżu i wątróbki. Delikatnie posolić. Przykryć przykrywką, w chwili kiedy płyn zacznie się gotować, wyłączyć ogień.</p><p>3.Po 15 minutach jedzenie gotowe.</p><p></p><p>PS. Może to zabrzmi dziwnie, ale jest to wersja dla Homo sapiens sapiens. Jest jeszcze inna wersja.Potrawa specjalnie mocno nie przyprawiana jest, gdyż jak jeszcze jest ciepła, mocno rozgniatana jest ręką i podawana jest najlepszemu starszemu już bezzębnemu przyjacielowi człowieka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1615333, member: 140"] [SIZE=14][B]Wątróbka z ryżem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95560[/ATTACH] 200g drobiowej wątróbki 70 g ryżu 120 ml wody 20 g masła 1 marchewka Sól 1.Marchewkę obrać. Pokroić w cieniutkie plasterki, które jeszcze przekroić na połowę. Wątróbki pokroić w mniejsze kawałki. 2.Na maśle poddusić marchew (2 minuty) . Dolać wody i zagotować. Dosypać ryżu i wątróbki. Delikatnie posolić. Przykryć przykrywką, w chwili kiedy płyn zacznie się gotować, wyłączyć ogień. 3.Po 15 minutach jedzenie gotowe. PS. Może to zabrzmi dziwnie, ale jest to wersja dla Homo sapiens sapiens. Jest jeszcze inna wersja.Potrawa specjalnie mocno nie przyprawiana jest, gdyż jak jeszcze jest ciepła, mocno rozgniatana jest ręką i podawana jest najlepszemu starszemu już bezzębnemu przyjacielowi człowieka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Wątróbka z ryżem
Top
Bottom