- Mar 24, 2014
- 114
- 0
- 0
25 dag wątróbek z drobiu
2 cebule
1 marchewka
1 mała pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki
olej , masło
sól i pieprz do smaku.
Wątróbki umyć, oczyścić, pokrajać.
Cebulę obrać, pokrajać w piórka i włożyć na patelnię , posolić i smażyć na małym ogniu z niewielką ilością masła i oliwy aż zmięknie.
Marchewkę pietruszkę i selera obrać, opłukać, pokroić w drobne plasterki a selera w paski.
Warzywa sparzyć wrzątkiem i wsypać na patelnię do cebuli. Smażyć na małym ogniu.
Gdy są warzywa lekko podsmażone i doprawione pieprzem, dodać przygotowaną wątróbkę dodając odrobinę masła.
Dusić na małym ogniu, aż wątróbka zmieni barwę.
Pod koniec duszenia można dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać jako dodatek do pieczywa lub ziemniaków.
Smacznego...
2 cebule
1 marchewka
1 mała pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki
olej , masło
sól i pieprz do smaku.
Wątróbki umyć, oczyścić, pokrajać.
Cebulę obrać, pokrajać w piórka i włożyć na patelnię , posolić i smażyć na małym ogniu z niewielką ilością masła i oliwy aż zmięknie.
Marchewkę pietruszkę i selera obrać, opłukać, pokroić w drobne plasterki a selera w paski.
Warzywa sparzyć wrzątkiem i wsypać na patelnię do cebuli. Smażyć na małym ogniu.
Gdy są warzywa lekko podsmażone i doprawione pieprzem, dodać przygotowaną wątróbkę dodając odrobinę masła.
Dusić na małym ogniu, aż wątróbka zmieni barwę.
Pod koniec duszenia można dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać jako dodatek do pieczywa lub ziemniaków.
Smacznego...
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: