Wątróbka z warzywami

Wlodek1955

Member
Mar 24, 2014
114
0
0
25 dag wątróbek z drobiu
2 cebule
1 marchewka
1 mała pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki
olej , masło
sól i pieprz do smaku.

Wątróbki umyć, oczyścić, pokrajać.
Cebulę obrać, pokrajać w piórka i włożyć na patelnię , posolić i smażyć na małym ogniu z niewielką ilością masła i oliwy aż zmięknie.
Marchewkę pietruszkę i selera obrać, opłukać, pokroić w drobne plasterki a selera w paski.
Warzywa sparzyć wrzątkiem i wsypać na patelnię do cebuli. Smażyć na małym ogniu.
Gdy są warzywa lekko podsmażone i doprawione pieprzem, dodać przygotowaną wątróbkę dodając odrobinę masła.
Dusić na małym ogniu, aż wątróbka zmieni barwę.
Pod koniec duszenia można dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać jako dodatek do pieczywa lub ziemniaków.
Smacznego...
 

Załączniki

  • _MG_8714_1.jpg
    _MG_8714_1.jpg
    196.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy