Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka z warzywami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1521772" data-attributes="member: 52944"><p>25 dag wątróbek z drobiu</p><p>2 cebule</p><p>1 marchewka</p><p>1 mała pietruszka </p><p>kawałek selera</p><p>kawałek pora</p><p>4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki</p><p>olej , masło</p><p>sól i pieprz do smaku.</p><p></p><p>Wątróbki umyć, oczyścić, pokrajać. </p><p>Cebulę obrać, pokrajać w piórka i włożyć na patelnię , posolić i smażyć na małym ogniu z niewielką ilością masła i oliwy aż zmięknie. </p><p>Marchewkę pietruszkę i selera obrać, opłukać, pokroić w drobne plasterki a selera w paski.</p><p>Warzywa sparzyć wrzątkiem i wsypać na patelnię do cebuli. Smażyć na małym ogniu. </p><p>Gdy są warzywa lekko podsmażone i doprawione pieprzem, dodać przygotowaną wątróbkę dodając odrobinę masła.</p><p>Dusić na małym ogniu, aż wątróbka zmieni barwę.</p><p>Pod koniec duszenia można dodać posiekaną natkę pietruszki.</p><p>Podawać jako dodatek do pieczywa lub ziemniaków.</p><p>Smacznego...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1521772, member: 52944"] 25 dag wątróbek z drobiu 2 cebule 1 marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera kawałek pora 4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki olej , masło sól i pieprz do smaku. Wątróbki umyć, oczyścić, pokrajać. Cebulę obrać, pokrajać w piórka i włożyć na patelnię , posolić i smażyć na małym ogniu z niewielką ilością masła i oliwy aż zmięknie. Marchewkę pietruszkę i selera obrać, opłukać, pokroić w drobne plasterki a selera w paski. Warzywa sparzyć wrzątkiem i wsypać na patelnię do cebuli. Smażyć na małym ogniu. Gdy są warzywa lekko podsmażone i doprawione pieprzem, dodać przygotowaną wątróbkę dodając odrobinę masła. Dusić na małym ogniu, aż wątróbka zmieni barwę. Pod koniec duszenia można dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać jako dodatek do pieczywa lub ziemniaków. Smacznego... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wątróbka z warzywami
Top
Bottom