- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Wędzenie białej kiełbasy 
	
		
			
		
		
	
 
	
		
			
		
		
	
Do zagotowanej wody w garnku dodaj parę ziaren ziela angielskiego, liście laurowe, suszony majeranek, ząbek czosnku oraz sól, (10 g na litr wody) wszystko zamieszaj i wsadź nakłutą w kilku miejscach białą kiełbasę.
Podgrzewaj w temp 80 stopni przez 15-20. Wyjmij kiełbasę i powieś na sznurku na 2 godziny aby wyschła.
Do ogrodowej wędzarni wsyp dwie garści wiórków drzewnych. Wsadz do wędzarki kiełnbasę i wędz przez 30 minut w temp 80 stopni. Po wystudzeniu kiełbasa gotowa jest do spożycia.
	
		
			
		
		
	
			
			 
	
		
			
		
		
	
Do zagotowanej wody w garnku dodaj parę ziaren ziela angielskiego, liście laurowe, suszony majeranek, ząbek czosnku oraz sól, (10 g na litr wody) wszystko zamieszaj i wsadź nakłutą w kilku miejscach białą kiełbasę.
Podgrzewaj w temp 80 stopni przez 15-20. Wyjmij kiełbasę i powieś na sznurku na 2 godziny aby wyschła.
Do ogrodowej wędzarni wsyp dwie garści wiórków drzewnych. Wsadz do wędzarki kiełnbasę i wędz przez 30 minut w temp 80 stopni. Po wystudzeniu kiełbasa gotowa jest do spożycia.
 
				
		 
 
		 
			 
 
		 
	