Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wędzenie białej kiełbasy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1653671" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Wędzenie białej kiełbasy </strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]98401[/ATTACH]</p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Do zagotowanej wody w garnku dodaj parę ziaren ziela angielskiego, liście laurowe, suszony majeranek, ząbek czosnku oraz sól, (10 g na litr wody) wszystko zamieszaj i wsadź nakłutą w kilku miejscach białą kiełbasę.</span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Podgrzewaj w temp 80 stopni przez 15-20. Wyjmij kiełbasę i powieś na sznurku na 2 godziny aby wyschła.</span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Do ogrodowej wędzarni wsyp dwie garści wiórków drzewnych. Wsadz do wędzarki kiełnbasę i wędz przez 30 minut w temp 80 stopni. Po wystudzeniu kiełbasa gotowa jest do spożycia.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1653671, member: 140"] [SIZE=14][B]Wędzenie białej kiełbasy [/B][/SIZE] [ATTACH=full]98401[/ATTACH] [FONT=Comic Sans MS] Do zagotowanej wody w garnku dodaj parę ziaren ziela angielskiego, liście laurowe, suszony majeranek, ząbek czosnku oraz sól, (10 g na litr wody) wszystko zamieszaj i wsadź nakłutą w kilku miejscach białą kiełbasę. Podgrzewaj w temp 80 stopni przez 15-20. Wyjmij kiełbasę i powieś na sznurku na 2 godziny aby wyschła. Do ogrodowej wędzarni wsyp dwie garści wiórków drzewnych. Wsadz do wędzarki kiełnbasę i wędz przez 30 minut w temp 80 stopni. Po wystudzeniu kiełbasa gotowa jest do spożycia.[/FONT] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wędzenie białej kiełbasy
Top
Bottom