Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wędzone udka kurczaka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1298534" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]73862[/ATTACH]</p><p></p><p>udka lub podudzia z kurczaka - użyłam 8 sztuk, lecz ilość jest naturalnie dowolna</p><p>sól peklowa - 1 łyżeczka na 1 litr wody</p><p>cukier</p><p>woda</p><p></p><p>włoszczyzna lub przyprawa typu <u><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34275" target="_blank">vegeta</a></u></p><p></p><p>Udka zlać zalewą przygotowaną z soli peklowej z zimną wodą i jedną łyżeczką cukru (dobrze wymieszać). Odstawić do lodówki na 12 godzin.</p><p></p><p>W garnku zagotować wodę z włoszczyzną. Na wrzącą wodę włożyć udka, zmniejszyć ogień i parzyć do miękkości ok. 20 minut (szpikulec swobodnie wchodzi w mięso, temp. mięsa w najgrubszym miejscu min.70 st.C).</p><p></p><p>Mięso wyjąć, odstawić na ok. godzinę, aby wyschło. (mokre mięso nie wędzi się, lecz dusi)</p><p></p><p>Udka wędzić ok. 20 min. aż będą złote.</p><p></p><p>[ATTACH=full]73863[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1298534, member: 2721"] [ATTACH=full]73862[/ATTACH] udka lub podudzia z kurczaka - użyłam 8 sztuk, lecz ilość jest naturalnie dowolna sól peklowa - 1 łyżeczka na 1 litr wody cukier woda włoszczyzna lub przyprawa typu [U][URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34275"]vegeta[/URL][/U] Udka zlać zalewą przygotowaną z soli peklowej z zimną wodą i jedną łyżeczką cukru (dobrze wymieszać). Odstawić do lodówki na 12 godzin. W garnku zagotować wodę z włoszczyzną. Na wrzącą wodę włożyć udka, zmniejszyć ogień i parzyć do miękkości ok. 20 minut (szpikulec swobodnie wchodzi w mięso, temp. mięsa w najgrubszym miejscu min.70 st.C). Mięso wyjąć, odstawić na ok. godzinę, aby wyschło. (mokre mięso nie wędzi się, lecz dusi) Udka wędzić ok. 20 min. aż będą złote. [ATTACH=full]73863[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wędzone udka kurczaka*
Top
Bottom