Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wegańska babka mango
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 1690710" data-attributes="member: 592"><p>Bardzo smaczna, prosta babka, bardzo słoneczna i idealna na czas szarych dni jakie teraz mamy, przynajmniej u mnie na Powiślu </p><p></p><p><strong>Wegańska babka mango</strong></p><p></p><p>Przepis z VEGE rozpusta Karolina Ponzo</p><p></p><p>450 g <a href="https://www.bee.pl/quality-food-pulpa-z-mango-alphonso-99-9-mango-850-g_p1354685.html" target="_blank">puree z mango</a></p><p></p><p>400 g mąki tortowej</p><p></p><p>50 g mąki ziemniaczanej</p><p></p><p>250g cukru(dałam 200 i tak słodkie)</p><p></p><p>12 g cukru waniliowego</p><p></p><p>½ szklanki mleka roślinnego( u mnie <a href="https://javacoffee.pl/pl/napoje-roslinne/502-sproud-napoj-roslinny-z-zoltego-grochu.html" target="_blank">grochowe</a>, bo takie miałam otwarte)</p><p></p><p>½ szklanki oleju+ plus do wysmarowania formy</p><p></p><p>sok z 1 dużej pomarańczy</p><p></p><p>3 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>1 łyżeczki sody oczyszczonej</p><p></p><p>szczypta soli</p><p></p><p>cukier puder do oprószenia</p><p></p><p>Do dużej miski przesiewamy mąki , proszek, sodę i sól oraz wsypujemy cukier, mieszamy</p><p></p><p>W drugiej misce mieszamy wszystkie mokre składniki, wlewamy mokre do suchych i mieszamy tylko do połączenia składników.</p><p></p><p>Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem i leciutko jeszcze posmarowanej olejem, pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze 90minut(żeby nam się nie przypiekło można po 35 minutach nakryć ciasto kawałkiem folii aluminiowej) .</p><p></p><p>Po wyjęciu z pieca zostawiamy ciasto w formie do wystudzenia i dopiero wtedy delikatnie wyjmujemy z formy, można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 1690710, member: 592"] Bardzo smaczna, prosta babka, bardzo słoneczna i idealna na czas szarych dni jakie teraz mamy, przynajmniej u mnie na Powiślu [B]Wegańska babka mango[/B] Przepis z VEGE rozpusta Karolina Ponzo 450 g [URL='https://www.bee.pl/quality-food-pulpa-z-mango-alphonso-99-9-mango-850-g_p1354685.html']puree z mango[/URL] 400 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanej 250g cukru(dałam 200 i tak słodkie) 12 g cukru waniliowego ½ szklanki mleka roślinnego( u mnie [URL='https://javacoffee.pl/pl/napoje-roslinne/502-sproud-napoj-roslinny-z-zoltego-grochu.html']grochowe[/URL], bo takie miałam otwarte) ½ szklanki oleju+ plus do wysmarowania formy sok z 1 dużej pomarańczy 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli cukier puder do oprószenia Do dużej miski przesiewamy mąki , proszek, sodę i sól oraz wsypujemy cukier, mieszamy W drugiej misce mieszamy wszystkie mokre składniki, wlewamy mokre do suchych i mieszamy tylko do połączenia składników. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem i leciutko jeszcze posmarowanej olejem, pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze 90minut(żeby nam się nie przypiekło można po 35 minutach nakryć ciasto kawałkiem folii aluminiowej) . Po wyjęciu z pieca zostawiamy ciasto w formie do wystudzenia i dopiero wtedy delikatnie wyjmujemy z formy, można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wegańska babka mango
Bottom