Wegański krem czekoladowy/budyń

Siedmiokropka

Member
Sty 9, 2008
5,224
0
0
Jest to świetny sposób na zużycie resztek kaszy jaglanej, choć oczywiście można ugotować kaszę specjalnie do tego przepisu
icon_smile.gif


Ja jak zwykle zrobiłam wszystko "na oko" ;)
Do garnka włożyłam sporą porcję ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej, zalałam ją mlekiem roślinnym (można zwykłym mlekiem, można też zalać wodą). Mleka lejemy tyle, aby lekko przykryło kaszę.
Do kaszy dorzuciłam 8 miękkich daktyli, łyżkę oleju kokosowego i 2 czubate łyżki kakao.
Całość trzeba zagotować i zmiksować na gładko. Podawać z owocami/orzechami/wiórkami kokosowymi.

Całość trzeba próbować, bo może się okazać, że jest za mało kakao lub za mało słodyczy. Zawsze można dorzucić konfiturę lub miód już w miseczce.
Ja dałam za mało mleka, dlatego masa była dość zwarta, nie płynna.

Zjadłam z gruszką. Zdjęcie na szybko, bo jeść się chciało
icon_smile.gif


krem_vege.jpg

Przepis pochodzi stąd: http://www.kierunekzdrowie.com/2014/04/cze...y-jaglanej.html
 

Załączniki

  • krem_vege.jpg
    krem_vege.jpg
    265.3 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Dobry pomysł na pożywne śniadanko
icon_smile.gif
koniecznie z wkrojonym bananem i syropem klonowym
icon_cool.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: