Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Wegetariańskie enchiladas
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 259946" data-attributes="member: 778"><p><strong>Wegetariańskie enchiladas</strong></p><p></p><p><em>4 porcje</em></p><p></p><p>8 tortilli</p><p></p><p><em>Farsz:</em></p><p>1 mały bakłażan</p><p>1 łyżka oleju</p><p>4 łyżki rodzynek</p><p>2 łyżki posiekanej kolendry lub pietruszki</p><p>4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany</p><p>sól, pieprz czarny</p><p></p><p><em>Sos pomidorowy:</em></p><p></p><p>8 pomidorów</p><p>1 łyżka oleju</p><p>asofetida</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Rozgrzewamy w rondlu olej, dodajemy pomidory, asofetidę i przyprawy. Dusimy około 5 minut. Osobno kroimy bakłażana na małe kawałki, orzechy grubo siiekamy i podsmażamy razem na oleju również około 5 minut. Łączymy podsmażonego bakłażana z pomidorami, dodajemy namoczone i odsączone rodzynki, kolendrę i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdej tortilli kładziemy kilka łyżek farszu i zwijamy je. Następnie do żaroodpornego naczynia wlewamy odrobinę sosu pomidorowego, układamy na nim tortille i polewamy resztą sosu. Zapiekamy w 200 stopniach około 20 minut. Można podawać z zieloną sałatą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 259946, member: 778"] [B]Wegetariańskie enchiladas[/B] [I]4 porcje[/I] 8 tortilli [I]Farsz:[/I] 1 mały bakłażan 1 łyżka oleju 4 łyżki rodzynek 2 łyżki posiekanej kolendry lub pietruszki 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany sól, pieprz czarny [I]Sos pomidorowy:[/I] 8 pomidorów 1 łyżka oleju asofetida sól, pieprz Rozgrzewamy w rondlu olej, dodajemy pomidory, asofetidę i przyprawy. Dusimy około 5 minut. Osobno kroimy bakłażana na małe kawałki, orzechy grubo siiekamy i podsmażamy razem na oleju również około 5 minut. Łączymy podsmażonego bakłażana z pomidorami, dodajemy namoczone i odsączone rodzynki, kolendrę i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdej tortilli kładziemy kilka łyżek farszu i zwijamy je. Następnie do żaroodpornego naczynia wlewamy odrobinę sosu pomidorowego, układamy na nim tortille i polewamy resztą sosu. Zapiekamy w 200 stopniach około 20 minut. Można podawać z zieloną sałatą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Wegetariańskie enchiladas
Top
Bottom