Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Werbkowickie placki z soczewicy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1477685" data-attributes="member: 422"><p>Przepis znalazłam tu: <a href="http://www.lubelskie.pl/?pid=2711" target="_blank">http://www.lubelskie.pl/?pid=2711</a></p><p></p><p>1/2 kilo soczewicy</p><p>4 ziemniaki</p><p>jajko</p><p>cebula</p><p>bułka tarta</p><p>olej</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>- ugotować soczewicę, osobno ugotować obrane ziemniaki,</p><p>- zmielić lub przecisnąć przez praskę</p><p>- dodać jajko i przesmażoną cebulę uprzednio drobno pokrojoną</p><p>- doprawić solą i pieprzem, panierować w bułce tartej i usmażyć.</p><p></p><p></p><p>Moje innowacje: dodałam odrobinę suszonych grzybów uprzednio namoczonych w gorącej wodzie (grzyby oczywiście zmieliłam) i trochę wołowiny z rosołu (też zmieliłam). Soczewicy użyłam mniej, niż pół kilo, ale chyba proporcje zachowałam, bo ziemniaki były dość małe.</p><p></p><p>Kotleciki (bo formowałam w kotleciki, nie placuszki) naprawdę smaczne, delikatne, z chrupiącą skórką. </p><p></p><p>Fotek nie mam, ciemno już było. Zostało mi trochę na jutro, to może jutro cyknę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1477685, member: 422"] Przepis znalazłam tu: [URL="http://www.lubelskie.pl/?pid=2711"]http://www.lubelskie.pl/?pid=2711[/URL] 1/2 kilo soczewicy 4 ziemniaki jajko cebula bułka tarta olej sól i pieprz - ugotować soczewicę, osobno ugotować obrane ziemniaki, - zmielić lub przecisnąć przez praskę - dodać jajko i przesmażoną cebulę uprzednio drobno pokrojoną - doprawić solą i pieprzem, panierować w bułce tartej i usmażyć. Moje innowacje: dodałam odrobinę suszonych grzybów uprzednio namoczonych w gorącej wodzie (grzyby oczywiście zmieliłam) i trochę wołowiny z rosołu (też zmieliłam). Soczewicy użyłam mniej, niż pół kilo, ale chyba proporcje zachowałam, bo ziemniaki były dość małe. Kotleciki (bo formowałam w kotleciki, nie placuszki) naprawdę smaczne, delikatne, z chrupiącą skórką. Fotek nie mam, ciemno już było. Zostało mi trochę na jutro, to może jutro cyknę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Werbkowickie placki z soczewicy*
Top
Bottom