Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Wermiszel z rodzynkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kasha" data-source="post: 307845" data-attributes="member: 98"><p><strong>25dag makaronu </strong></p><p><strong>4 jajka </strong></p><p><strong>4 łyżki cukru </strong></p><p><strong>10 dag rodzynek </strong></p><p><strong>10 dag łuskanych orzechów </strong></p><p><strong>cukier waniliowy </strong></p><p><strong>otarta skórka z cytryny </strong></p><p><strong>tłuszcz i bułka tarta</strong> </p><p> </p><p> </p><p>Ugotować makaron na półtwardo. </p><p>Ubić pianę z białek, wsypać cukier i jeszcze ubijać. </p><p>Do osobnego naczynia wlać żółtka, rozkłócić, dodać skórkę cytrynową, cukier waniliowy, namoczone i odsączone rodzynki, posiekane orzechy i na koniec pianę z białek. </p><p>Wszystko wymieszać z makaronem i włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. </p><p>Zapiekać w gorącym piekarniku 20 minut. </p><p>Podawać z bitą śmietaną </p><p> </p><p>(Przepis pochodzi z książeczki Przepisy Czytelników) </p><p> </p><p>Często to danko robiłam na początku mojego małżeństwa, bo mój mąż uwielbia słodkie obiadki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasha, post: 307845, member: 98"] [B]25dag makaronu 4 jajka 4 łyżki cukru 10 dag rodzynek 10 dag łuskanych orzechów cukier waniliowy otarta skórka z cytryny tłuszcz i bułka tarta[/B] Ugotować makaron na półtwardo. Ubić pianę z białek, wsypać cukier i jeszcze ubijać. Do osobnego naczynia wlać żółtka, rozkłócić, dodać skórkę cytrynową, cukier waniliowy, namoczone i odsączone rodzynki, posiekane orzechy i na koniec pianę z białek. Wszystko wymieszać z makaronem i włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Zapiekać w gorącym piekarniku 20 minut. Podawać z bitą śmietaną (Przepis pochodzi z książeczki Przepisy Czytelników) Często to danko robiłam na początku mojego małżeństwa, bo mój mąż uwielbia słodkie obiadki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Wermiszel z rodzynkami*
Top
Bottom