- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0

5 ziemniakow
2 marchewki
2-3 lyzki masla lub oliwy
4 zabki czosnku
paczka swiezego szpinaku (227g) moze tez byc mrozony
musztarda Dijon
jajka na twardo
jogurt do zaprawienia jesli ktos musi, ale i tak jest smaczna

Ziemniaki obrac, pokroic na czastki, zalac wrzatkiem, posolic i gotowac do miekkosci. W miedzyczasie obrac marchew i dodac do ziemniakow przekrojone na krotsze kawalki.
W wiekszym (docelowym

Poddusic tylko do zwiedniecia, a potem dolac troche wody (ze 2 szklanki) i zagotowac.
Dorzucic wylowiona marchew (kiedy miekka) i dodac 2-3 lyzki musztardy. To sprawi, ze marchew juz sie nie bedzie gotowac i nie bedzie rozlazla.
Wode odlac DO ZUPY. Ziemniaki wyprozyc. Wylozyc na talerze.
Zalac dosmaczona zupa, dodac polowki jaj i jogurt.
Smacznego
dokladnie opisuje sie dluzej niz robi

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: