- Kwi 15, 2009
- 8
- 0
- 0
Wiadomo, że ciężko otrzymać w ogóle taki smak i pewnie prościej iść do sklepu i kupić JD, JW, Ballantine's albo kto co lubi, ale jak coś to przepis jest
1 litr wódki
od 2-10 ml zaprawy/esencji Whisky (dostępne w sklepach lub na Allegro)
2-3 gramy płatków/chipsów dębowych (w sklepie nie widziałem, ale są również na Allegro)
Do wódki dodajemy od 2-10 ml esencji (w zalezności jaką mocną mamy - doczytamy się jakie dawkowanie na etykiecie). Potem wsypujemy chipsy dębowe (sa dwa rodzaje: francuskie i amerykańskie - polecam te drugie) i odstawiamy na minimum 2 tygodnie (oczywiście im dłużej tym lepiej). Esencja da smak whisky, natomiast chipsy przyjemny smak leżakowania w dębowych beczkach.
Jeżeli ktoś ma inne przepisy na ten trunek to chętnie skorzystam.

1 litr wódki
od 2-10 ml zaprawy/esencji Whisky (dostępne w sklepach lub na Allegro)
2-3 gramy płatków/chipsów dębowych (w sklepie nie widziałem, ale są również na Allegro)
Do wódki dodajemy od 2-10 ml esencji (w zalezności jaką mocną mamy - doczytamy się jakie dawkowanie na etykiecie). Potem wsypujemy chipsy dębowe (sa dwa rodzaje: francuskie i amerykańskie - polecam te drugie) i odstawiamy na minimum 2 tygodnie (oczywiście im dłużej tym lepiej). Esencja da smak whisky, natomiast chipsy przyjemny smak leżakowania w dębowych beczkach.
Jeżeli ktoś ma inne przepisy na ten trunek to chętnie skorzystam.
Ostatnią edycję dokonał moderator: