Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Wiejska zapiekanka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1534921" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">Jest to danie z typu niezbyt drogich. Czasem podaję do niego trochę gulaszu,, kotleta, smażoną rybę, lub po prostu duszone jarzyny. Doskonale smakuje w upalne dni ze zsiadłym mlekiem.</span></span><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> <span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong>Potrzebujemy</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> <span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- 1 kg ziemniaków</span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> <span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- 2 duże cebule</span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> <span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- 6 ziaren ziela angielskiego</span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> <span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- pokruszony liść laurowy</span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> <span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- 2 łyżki smalcu lub oleju (brałam smalec)</span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> <span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- kilka plasterków boczku</span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> <span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- sól, świeżo mielony pieprz</span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> <span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ziemniaki obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Z cebuli zdejmujemy łupinę i kroimy w krążki. Saganek o grubym dnie smarujemy grubo smalcem, wykładamy plasterkami boczku i teraz na zmianę kładziemy warstwę ziemniaków i cebuli. Każdą obficie posypujemy solą i pieprzem (jeśli potrawy nie będą jadły dzieci) , pokruszonym liściem laurowym i zmiażdżonym zielem angielskim. Sagan szczelnie przykrywamy i stawiamy na małym ogniu. Od czasu do czasu potrząsamy (ale nie mieszamy). Mniej więcej po 30 – 40 minutach ziemniaki będą gotowe – zarówno smaczne i aromatyczne.</span></span></p><p><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Żródło: Smaki i aromaty</span></span></p><p><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></span></p><p> <span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1534921, member: 10341"] [FONT=Times New Roman][SIZE=10]Jest to danie z typu niezbyt drogich. Czasem podaję do niego trochę gulaszu,, kotleta, smażoną rybę, lub po prostu duszone jarzyny. Doskonale smakuje w upalne dni ze zsiadłym mlekiem.[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE][SIZE=10] [FONT=Times New Roman][B]Potrzebujemy[/B][/FONT] [FONT=Times New Roman]- 1 kg ziemniaków[/FONT] [FONT=Times New Roman]- 2 duże cebule[/FONT] [FONT=Times New Roman]- 6 ziaren ziela angielskiego[/FONT] [FONT=Times New Roman]- pokruszony liść laurowy[/FONT] [FONT=Times New Roman]- 2 łyżki smalcu lub oleju (brałam smalec)[/FONT] [FONT=Times New Roman]- kilka plasterków boczku[/FONT] [FONT=Times New Roman]- sól, świeżo mielony pieprz[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ziemniaki obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Z cebuli zdejmujemy łupinę i kroimy w krążki. Saganek o grubym dnie smarujemy grubo smalcem, wykładamy plasterkami boczku i teraz na zmianę kładziemy warstwę ziemniaków i cebuli. Każdą obficie posypujemy solą i pieprzem (jeśli potrawy nie będą jadły dzieci) , pokruszonym liściem laurowym i zmiażdżonym zielem angielskim. Sagan szczelnie przykrywamy i stawiamy na małym ogniu. Od czasu do czasu potrząsamy (ale nie mieszamy). Mniej więcej po 30 – 40 minutach ziemniaki będą gotowe – zarówno smaczne i aromatyczne. Żródło: Smaki i aromaty [/FONT] [FONT=Times New Roman][B] [/B][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Wiejska zapiekanka
Top
Bottom