Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Wiejskie spaghetti
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 799769" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>500 g pomidorów</p><p>po 200 g porów, marchewek, cebuli </p><p>100 g selera</p><p>4 łyżki oleju</p><p>200 g spaghetti</p><p>1 łyżka masła</p><p>pieprz, tymianek, sól</p><p>100 g tartego sera - edamer, ementaler</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>1. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki. Oczyszczony por pokroić w krążki. Marchewkę, cebulę i seler pokroić w kostki.</p><p>2. W dużym garnku zagotować 2 l osolonej wody z niepełną łyżką oleju, włożyć spaghetti i gotować przez 10 minut.. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą, odsączyć i wymieszać z łyżką masła.</p><p>3. W garnku podgrzać resztę oleju, dodać cebulę, marchewkę oraz seler i dusić przez 5 minut stale mieszając. Dodać pomidory i gotować bez przykrycia przez dalsze 5 minut. Pod koniec dodać por i ponownie wszystko gotować przez 1 minutę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą tymianku.</p><p>4. Spaghetti połączyć z jarzynami i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać tartym serem.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 799769, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 500 g pomidorów po 200 g porów, marchewek, cebuli 100 g selera 4 łyżki oleju 200 g spaghetti 1 łyżka masła pieprz, tymianek, sól 100 g tartego sera - edamer, ementaler [B]Wykonanie:[/B] 1. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki. Oczyszczony por pokroić w krążki. Marchewkę, cebulę i seler pokroić w kostki. 2. W dużym garnku zagotować 2 l osolonej wody z niepełną łyżką oleju, włożyć spaghetti i gotować przez 10 minut.. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą, odsączyć i wymieszać z łyżką masła. 3. W garnku podgrzać resztę oleju, dodać cebulę, marchewkę oraz seler i dusić przez 5 minut stale mieszając. Dodać pomidory i gotować bez przykrycia przez dalsze 5 minut. Pod koniec dodać por i ponownie wszystko gotować przez 1 minutę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą tymianku. 4. Spaghetti połączyć z jarzynami i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać tartym serem. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Wiejskie spaghetti
Top
Bottom