Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Wielkanocne sosy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1415824" data-attributes="member: 2354"><p>Sionia </p><p>Trudno troche sprecyzowac, bo moje wlasne przepisy robie na wyczucie, ale moze to da jakies pojecie.</p><p>Robie ten sos na 2 osoby, wiec biore 2 duze jajka albo 3 male i to jest poczatek. Zoltka oddzielam od bialek i rozcieram ze smietana, jakies 3 kopiaste lyzki, a majonez 1/4 lub 1/3 w stosunku do ilosci smietany, proporcje smietany do majonezu mozna sobie zmienic odpowiednio do swego smaku. Bialka i reszte skladnikow drobniutko kroje. Ogorek kiszony niewielki, marynowane korniszony - 2-3 male, cebulek kilka, grzybkow dobra lyzka, m.w. tyle samo kaparow, jesli sie ma, chrzanu biore duzo, bo lubie jak w nosie kreci, ale tu trzeba sie kierowac wlasnym upodobaniem, nie musi byc na ostro, jednak chrzan ma byc wyczuwalny, bo to glowny dodatek smakowy, reszte przypraw radze dodawac stopniowo probujac jak sie lubi.</p><p>Smietane uzywam gesta kwasna, chrzan ze sloiczka, ale lepszy bedzie swiezy. Ilosc mi wychodzi na cale opkawanie od smietany, wagi m.w. pol kg. W tym opakowaniu trzymam w lodowce. Wystarcza na kilka dni. Na wieksza ilosc osob trzeba odpowiednio zwiekszyc skladniki.</p><p>Wogole trzeba sie kierowac wlasnym gustem, dostosowac proporcje skladnikow i przyprawy jak komu smakuje. Mozna tez dodac troszke posiekanej natki.</p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1415824, member: 2354"] Sionia Trudno troche sprecyzowac, bo moje wlasne przepisy robie na wyczucie, ale moze to da jakies pojecie. Robie ten sos na 2 osoby, wiec biore 2 duze jajka albo 3 male i to jest poczatek. Zoltka oddzielam od bialek i rozcieram ze smietana, jakies 3 kopiaste lyzki, a majonez 1/4 lub 1/3 w stosunku do ilosci smietany, proporcje smietany do majonezu mozna sobie zmienic odpowiednio do swego smaku. Bialka i reszte skladnikow drobniutko kroje. Ogorek kiszony niewielki, marynowane korniszony - 2-3 male, cebulek kilka, grzybkow dobra lyzka, m.w. tyle samo kaparow, jesli sie ma, chrzanu biore duzo, bo lubie jak w nosie kreci, ale tu trzeba sie kierowac wlasnym upodobaniem, nie musi byc na ostro, jednak chrzan ma byc wyczuwalny, bo to glowny dodatek smakowy, reszte przypraw radze dodawac stopniowo probujac jak sie lubi. Smietane uzywam gesta kwasna, chrzan ze sloiczka, ale lepszy bedzie swiezy. Ilosc mi wychodzi na cale opkawanie od smietany, wagi m.w. pol kg. W tym opakowaniu trzymam w lodowce. Wystarcza na kilka dni. Na wieksza ilosc osob trzeba odpowiednio zwiekszyc skladniki. Wogole trzeba sie kierowac wlasnym gustem, dostosowac proporcje skladnikow i przyprawy jak komu smakuje. Mozna tez dodac troszke posiekanej natki. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Wielkanocne sosy*
Top
Bottom