- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
350 g pieczarek, 1 mała cukinia, 50 g łuskanych orzechów włoskich, 150 g
krojonej w kostke fety, 1/2 cytryny, 1/2 czerwonej papryki, 1 lyżka oliwy z
oliwek, biały pieprz
Pieczrki (najlepiej jak najmniejsze) pokroic na cieniutkie plasteki, polac
oliwą z sokiem cytrynowym i zmiażdzonym ząbkiem czosnku, wymieszać. Orzechy
wstawić do nagrzanego do temp. 150 stopni piekarnika - na ca 10 min. Posiekac
je na dośc grube kawałki. Paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę. Cukinie
pokroić wzdłłuż na cztery części, następnie na cieniutkie plasterki.
Wymieszać wszystkie składniki. Posolić, posypać pieprzem.
krojonej w kostke fety, 1/2 cytryny, 1/2 czerwonej papryki, 1 lyżka oliwy z
oliwek, biały pieprz
Pieczrki (najlepiej jak najmniejsze) pokroic na cieniutkie plasteki, polac
oliwą z sokiem cytrynowym i zmiażdzonym ząbkiem czosnku, wymieszać. Orzechy
wstawić do nagrzanego do temp. 150 stopni piekarnika - na ca 10 min. Posiekac
je na dośc grube kawałki. Paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę. Cukinie
pokroić wzdłłuż na cztery części, następnie na cieniutkie plasterki.
Wymieszać wszystkie składniki. Posolić, posypać pieprzem.
