Wielobarwna sałatka z fetą

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
350 g pieczarek, 1 mała cukinia, 50 g łuskanych orzechów włoskich, 150 g
krojonej w kostke fety, 1/2 cytryny, 1/2 czerwonej papryki, 1 lyżka oliwy z
oliwek, biały pieprz
Pieczrki (najlepiej jak najmniejsze) pokroic na cieniutkie plasteki, polac
oliwą z sokiem cytrynowym i zmiażdzonym ząbkiem czosnku, wymieszać. Orzechy
wstawić do nagrzanego do temp. 150 stopni piekarnika - na ca 10 min. Posiekac
je na dośc grube kawałki. Paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę. Cukinie
pokroić wzdłłuż na cztery części, następnie na cieniutkie plasterki.
Wymieszać wszystkie składniki. Posolić, posypać pieprzem.

288592.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy